hits

Løksuppe med vaktelegg

Det er sommer i Bergen og jeg har nesten ikke råd å gå inn for å lage mat, men mat må man ha. Da gjelder det å lage noe enkelt som dekker saltbehovet og som ikke er for tunt i varmen. Og da ble det  en kjapp løksuppe og steikt skive med vaktelegg, og det passet supergodt til løksuppen.

Til to personer:

1 stor løk

2 sjarlottløk

2 vårløk

3 fedd hvitløk

Bruk den løken du har og liker :-D

Smør til steiking

5 dl vann

 1/2 ss buljongpulver

Litt salt om det er ønskelig

Pepper

Jeg har litt krydderurter på altanen, og da hadde jeg i litt løpstikk(Nordens buljong), oregano og persille.

Har du ikke dette så kan du bruke noen andre krydder eller frekse urter.

Rens og del all løken, surr i en panne med smør, når løken er blank og myk har man i vann og buljong. Kok opp suppen og la den puttre i 5- 10 minutter for å få frem alle de gode smakene. Tilsett (finhakket om du bruker freke ukrydder og salt.

Skive med vaktelegg:

Beregn 2-3 skiver per. pers. 

Skjær brødet i skiver, lag et hull i midten av skiven og legg den på steikepannen med smør, og bruk god varme så den blir brun. Snu den så den får farge på begge sidene, ha egget ned i hullet på skiven og la den stå å surre på pannen til egget er fast. Ønsker du ost på skiven bruker du det, jeg hadden den bare som den var.

#vaktelegg #vaktell #løk #løksuppe #enkelt #godt #middag #middagstips #Løpstikk #Friskeurter #Glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #Morsmiddag #blogg #matblogg

4 kommentarer

frodith

25.05.2018 kl.20:26

Akkurat sånn som står på Hr Frodiths ønskeliste :-)

morsmiddag

25.05.2018 kl.20:40

frodith: Toppers :-D Har du smakt vaktelegg?

deveny

25.05.2018 kl.20:59

Nam, det så godt ut.

morsmiddag

25.05.2018 kl.21:12

deveny: Tusen takk :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen