Løksuppe med vaktelegg

Det er sommer i Bergen og jeg har nesten ikke råd å gå inn for å lage mat, men mat må man ha. Da gjelder det å lage noe enkelt som dekker saltbehovet og som ikke er for tunt i varmen. Og da ble det  en kjapp løksuppe og steikt skive med vaktelegg, og det passet supergodt til løksuppen.

Til to personer:

1 stor løk

2 sjarlottløk

2 vårløk

3 fedd hvitløk

Bruk den løken du har og liker 😀

Smør til steiking

5 dl vann

 1/2 ss buljongpulver

Litt salt om det er ønskelig

Pepper

Jeg har litt krydderurter på altanen, og da hadde jeg i litt løpstikk(Nordens buljong), oregano og persille.

Har du ikke dette så kan du bruke noen andre krydder eller frekse urter.

Rens og del all løken, surr i en panne med smør, når løken er blank og myk har man i vann og buljong. Kok opp suppen og la den puttre i 5- 10 minutter for å få frem alle de gode smakene. Tilsett (finhakket om du bruker freke ukrydder og salt.

Skive med vaktelegg:

Beregn 2-3 skiver per. pers. 

Skjær brødet i skiver, lag et hull i midten av skiven og legg den på steikepannen med smør, og bruk god varme så den blir brun. Snu den så den får farge på begge sidene, ha egget ned i hullet på skiven og la den stå å surre på pannen til egget er fast. Ønsker du ost på skiven bruker du det, jeg hadden den bare som den var.

#vaktelegg #vaktell #løk #løksuppe #enkelt #godt #middag #middagstips #Løpstikk #Friskeurter #Glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #Morsmiddag #blogg #matblogg

4 kommentarer

Siste innlegg