hits

Røykt blåkveite med persillesaus

Røykt blåkveite er bare HELT utrolig godt, og det passet veldig godt med persillesaus til. Blåkveite har veldig mye bein, så det går mye mer fisk en til vanlig. Keite inneholder masse omega-3 og  litt Dvitamin blant annet, en god grunn til for å spise denne nydelige fisken.

Beregn 300-400 g fisk per person. Jeg kjøpte 400 g og spiste hver  en smitt og smule 😁

Fisken trekker som vanlig fisk i rikelig vann, men vær forsiktig med  salte, i rundt 10 minutter. Ikke kok fisken, kun rett under kokepunktet.

Persillesaus:

Beregn rikelig med saus, for det går litt mer saus til slik mat.

Til rundt 4 personer

4 dl fløte (jeg brukte laktosefri som vanlig

4 dl vann

1/2 ss buljongpuler eller 2 terninger (PS: Sjekk om at den ikke inneholder gluten om du har cøliaki osv.)

2 ss maizena

pepper

Eventuelt mer salt om du ønsker det.

1 stor potte fersk perille

Ha fløte, vann, buljong og maizena i en panne, rør ut maizenanen, og sett pannen på kok under omrøring. Når den har kokt opp hakker man persillen og smaker til sausen med pepper og eventuelt mer salt(ikke ha den for salt siden fisken har mye smak og er litt salt)

#Røytblåkveite #Røykt #blåkveite #Fisk #feit  #fisk #glutenfritt #glutenfri #laktosefri #Middag #middagstips #mattips #pesille #persillesaus #blogg #matblogg #bloggtopp

4 kommentarer

frodith

26.03.2018 kl.20:07

Du lager det så delikat og flott :-) Skikkelig fristende :-)

morsmiddag

26.03.2018 kl.20:16

frodith: Takk snille deg. Men det ser ikke bare ut,det var nydelig. Jeg inviterte egentlig naboen, men hun kunne heldigvis ikke he he. For jeg spiste opp absolutt alt.

elisebr

27.03.2018 kl.17:45

Så nydelig og godt det så ut! :) Ønsker deg en fin kveld :)

morsmiddag

27.03.2018 kl.20:13

elisebr: Tusen takk :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen