Plukkfisk med gulerot og vårløk

Det er utrolig kjekt at gjestene ytrer ønske om middag, da slipper jeg tenke på middag den dagen. Plukkfisk er vel det enkleste man kan lage, men veldig godt.

Man kan gjerne bruke rester av saltet eller annen fisk, har jeg en liten rest av fisk putter jeg det i en boks i fryseren til den er passe full, da bruker jeg den til et eller annet. I dag hadde jeg ikke rester så det saltet skrei i, og for å få litt mer rund smak hadde jeg i litt raspet gulerot, og vårløk setter også god smak og ikke minst farge. 

                                        

Til 3-4 personer:

2 gode stykker salt fisk gjerne torsk eller rester av fisk Ca. 250-300 g

4 poteter

1/2 sellerirot (gir fantastisk god smak, men ønsker du å kute den ut tra du 2-3 poteter til)

2 gulerøtter

1 bunt vårløk

Smør til du er flau ca. 100 g (tåler man ikke melkeprodukter bruker man smør uten melke, det er som oftest uten salt, og da må du gjerne ha mer salt i)

Litt pepper

Salt om nødvenig

Rensk og kok poteter og selleri til de er møre. Trekk fisken, og rens den godt for skinn og ben, det er få som liker å spise pinnsvin ;-D.

Mos potetene og selleri med en morter eller i maskin sammen med smør, ha i den renskede fisken, og ha i litt pepper. Skrell gulerot og rasp den på det groveste på rivjernet, ha det i og eventuelt litt opp på plukkfisken. Ha også i  renset og findelt vårløk. Om du trenger mer salt og pepper har du i det.

 

 

11 kommentarer

frodith

26.04.2017 kl.20:01

Plukkfisk har jeg aldri smakt :-o

morsmiddag

26.04.2017 kl.20:04

frodith: Å du allverden, trodde alle hadde voks opp med det jeg.

Victoria Larsen

26.04.2017 kl.20:04

Ser godt ut, men har aldri smakt! :)

morsmiddag

26.04.2017 kl.20:06

Victoria Larsen: I alle dager, er det mulig :-D, dere får komme her skal jeg lage til dere begge :-D

frodith

26.04.2017 kl.20:19

Ha-ha :-D

Margrethe

26.04.2017 kl.21:46

Nå skal din blogg bli "vår" idebank og kokebok - tusen takk for at du deler! :-)

morsmiddag

26.04.2017 kl.22:08

. Margrethe: Utrolig koselig da, det er en stor ære, tusen takk :-D Er det noe må du spørre uansett, kan jeg så svarer jeg deg gjerne :-D

elisebr

27.04.2017 kl.15:35

Så godt det så ut! :) Elsker plukkfisk! :)

morsmiddag

27.04.2017 kl.18:49

elisebr: Du er nå vel søt, tusen takk. Det er så mange som ikke har smakt det, da har du en spesiell plass i mitt mathjerte :-D

elisebr

27.04.2017 kl.19:13

Det er kjempe godt! :) Mamma har lagd det til oss (familien) siden jeg var ei lita jente! :) Så koselig! :) <3

morsmiddag

27.04.2017 kl.19:42

elisebr: Fornuftig mamma du har :-)

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits