Pannekaker med pølse (oppskrift på både vanlige og gluten-og melkefrie)

Å ha pølse i pannekake har sin rot fra mine barn var små og vi var på besøk hos min søster som hadde pølser i pannekakene. Vi har gjerne også hatt bacon, og blåbærsyltetøy til de som ønsket det, men i dag ble det bare pølse.

Mange lager pannekakerøre uten oppskrift, og det gjør normalt jeg også, men skal jeg legge det ut her er det jo en fordel med en oppskrift. Først kommer den gluten og melkefrie og så en helt vanlig røre med hvetemel og melk :-) 

Gluten_og melkefrie pannekaker

3 egg

1 dl  grovt glutenfritt mel

1 dl glutenfrie havregryn  (Man kan selvsakt kutte ut havregrynet og bare ha mel)

1  strøken ss fiberhusk

Ca. 3 dl kokosmelk/soya/havre/laktosefri  eller vanlig melk (kartong)

1/2 ts salt

50 g smør

1 ts bakepulver

Smelt smøret. Knekk eggene i en skål. og ha  i  vekselvis mel og væske og til slutt salt. La røren  stå å svelle mellom 10- 15 minutter på grunn av fibehusken.

Røren skal være så pass tynn at man klarer å få den utover pannen, om man beveger steikepannen litt. Min erfaring er at det er lettest å  få pannekakene hele om man bruker forholdsvis sterk varme. Jeg bruker å varme pølsene i buljongvann, men det gjør man som man føler for selv.

Vanlige pannekaker med hvetemel

 Til 4 personer:

2 egg

250 g hvetemel (bruk gjerne halvparten grovt for en sunnere variant)

7,5 dl melk eller kokosmelk/soya/havre/laktosefrimelk

 50 g smør

1 ts salt

 1 ts bakepulver

Smelt smøret. Knekk eggene i en skål. og ha  i  vekselvis mel og væske, og til slutt salt.La røren få svelle noen minutter før man begynner å steike.  Røren skal være så tynn at den renner sakte utover pannen, vanligvis vil middels til høy varme være en grei måte å steike kakene på.

      
Dette er gluten og melkefrie pannekaker :-)

 

 

18 kommentarer

annebe

10.01.2017 kl.16:53

Jeg er ikke vant til pølser og pannekaker, men det er mye man ikke er vant med som er godt..:))

morsmiddag

10.01.2017 kl.17:14

annebe: Dette var ikke jeg vant til heller før mine barn hadde fått smaken på det fra min søster. Men de elsket det, så da ble det en vane :-) Nå er det sjelden jeg spiser pannekaker. Hva bruker dere å ha på pannekakene?

annebe

10.01.2017 kl.17:21

Sukker eller rørt blåbær..eller begge deler..hehe..

morsmiddag

10.01.2017 kl.17:25

annebe: Ikke bacon heller? Blåbær er jo nydelig, men da blir det liksom litt dessert og ikke middag synes jeg

annebe

10.01.2017 kl.17:28

Har ofte suppe først, så da blir det middag..:))

morsmiddag

10.01.2017 kl.17:53

annebe: Ok der ser du hvor enormt store forskjeller det er på matvaner her i landet, rett og slett fascinerende. Hvilke suppe brukere dere?

annebe

10.01.2017 kl.17:57

Det varierer, ertesuppe eller betasuppe for eksempel..gjerne fra pose også ..

morsmiddag

10.01.2017 kl.19:17

annebe: Det må jeg jo forsøke meg på en gang, da blir det AnneB sin middag :-D

frodith

10.01.2017 kl.19:54

Lenge siden vi har hatt pannekaker. Det må jeg lage snart tror jeg :-) Godt :)

morsmiddag

10.01.2017 kl.20:18

frodith: Hva har du til pannekaker?

frodith

10.01.2017 kl.20:25

Vi har mange ganger bacon OG sukker :-D

morsmiddag

10.01.2017 kl.20:26

frodith: Samtidig på pannekaken???

frodith

10.01.2017 kl.20:28

Jepp, supergodt :-) Eller baconbiter...inni, og blåbærsyltetøy på...Samtidig. Salt og søtt er perfekt sammen :-)

morsmiddag

10.01.2017 kl.20:31

frodith: He he ja jeg skal ikke si at det ikke er godt før jeg har forsøkt det. Men du sa sukker, der tror jeg grensen går, men blåbær og bacon skal jeg forsøke.

Mariann

10.01.2017 kl.21:02

Beklager, den prøver jeg ikke :) pannekaker er sukker og bacon og ertesuppe, det tuller vi ikke med :)

morsmiddag

10.01.2017 kl.21:14

Mariann: Ha ha ha nei nå er jeg spent hva du har på pannekaken?

17.01.2017 kl.09:43

Men du glemte ketchup mamma! Veldig viktig med ketchup og sennep!

morsmiddag

17.01.2017 kl.10:29

Anonym: Oki, oki, skal rette på det ;-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits