Frysing av purreløk

Høsten bugner av flotte grønnsaker og når den at på til kommer på tilbud, da er det bare å kjøpe masse og fryse ned til vinteren. maten. 
Masse flott purreløk, klar til prikevering :-)


Del purreløken i to, behold gjerne stilken på, da detter den ikke fra hverandre når den skal vaskes. Det er veldig viktig å vaske purreløken godt siden den kan ha nye sand i seg, spesielt de ytre lagene. 



Kutt av  nederste stilken og kast  det, ta også bort de som er stygt på løken, men ikke kast alt det grønne. De aller groveste kan brukes når man koker kraft, så det fryses for seg selv. Kutt opp purreløken i så store biter man ønsker, og ta med det mørke grønne også. Ha den oppskjæret løken i en plastpose.





Masse god løk som kan tas ut litt og litt etter behov. Jeg har en klips på slik at det er enkelt å ta det man trenger fra posen, og legge resten i fryseren igjen. 

Man har varm panne og har de fryste løken rett i pannen. 

 

 

 

6 kommentarer

lykkebobla

17.09.2016 kl.09:16

Smart - har masse purre , har nok kjøpt litt for store mengder av de fleste norske grønnsakene nå...:)

morsmiddag

17.09.2016 kl.12:03

lykkebobla: Utrolig lett for når man ser de friske fine grønnsakene, tror det er sanker instinktet som våkner :-)

Siv Svanem

17.09.2016 kl.09:25

Nå er grønnsakene på det beste, takk for rådet.

morsmiddag

17.09.2016 kl.12:04

Siv Svanem: Bare hyggelig, derfor jeg er her :-)
Enkelt og greit. Alt som kan gjøres på forhånd er bra.. Liker det.:)

morsmiddag

20.09.2016 kl.17:44

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Me too :-0

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits