Det er to ting vi mennesker ALLTID kan snakke om ,som er “nøytralt”, det er mat og været. Siden sistnevnte begynner å bli svært ensformig og kjedelig, så får vi snakke om mat :-). Og det var akkurat det jeg snakket om med Cecilie som er kinesiolog som jeg går til når det trengs. Og hun kom med ideen om lun mangosalat til ørret, og det skal jeg fortelle ikke var noen dum ide, for det smakte utrolig godt.
Til 2 personer:
1/2 moden mango
1 kinahvitløk eller to hvitløksfedd
2-3 vårløk
2 store gulerøtter
5-6 cherrytomater eller 1 vanlig tomat
1- 2 ts med nypresset lime
1/2 ts salt
Del mangoen i biter, jeg gjør det på følgende måte da går det enkelt og greit å få den i pannen.
Rens og findel hvitløken eller bruk hvitløkspresse, ha den i en panne med smør eller olje og surr den, Cecilie brukte å raspe guleroten, men helt ærlig så giddet jeg ikke det, så jeg bare finhakket guleroten, og hadde den sammen med hvitløken for da trengte den litt mer varme. Ha i mangoen. Findel vårløk og del tomatene i biter og ha det i sammen med det andre, smak til med salt.
Steik fisken og ha poteter eller det tilbehøret du ønsker. Jeg hadde steikte poteter til.
Mange gode tips å finne hos deg…nam :)) Hadde fisk i går, i dag blir det noe pasta til middag :))
annebe: Ja du vet jeg snakker mye om mat he he, så da kommer det stadig nye ideer. 🙂
Mango er så godt til mat og denne hørtes kjempegod ut 🙂 Glad i snakke om mat jeg også, men veldig opptatt av været også selv om det er ensformig som du sier…
lykkebobla: Jeg er veldig lei av alt regnet som bøtter ned, så nå vil jeg heller snakke om mat, Mango er både sunt og godt 🙂
Ser väldigt gott ut 🙂
Susanna: Takk 🙂