Tomatpesto
1-2 fedd hvitløk
 5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.  (*1.Se under)
1 pakke soltørkede tomater
75 g parmesanost  i dag sløyfet jeg osten(*2. se under)

1,5 dl eller mer med olivenolje (det spørs hvor tykk pesto man ønsker og hvordan tomatene er når det gjelder hvor mye olje man må ha i).
Pepper
Salt
Skrell hvitløk og del den i biter, ha de soltørkede tomatene og pinjekjernene/valnøttene i og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesanost. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

*1. Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man  nøtteallergiker, kan man bruke pinjekjerner isteden siden disse ikke er i slekt med nøttefamiien.

*2.Om man ikke tåler melkeprodukter, kan man forsøke med en eller annen type soyaost. Men jeg bruker å ikke erstatte den,  bruker bare mer salt, pepper og nøtter eller pinjekjerner.

5 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

11.02.2016 kl.22:20

nå har jeg lagret hollandaiseoppskriften og denne må også prøves. Jeg lagde en nydelig grønn pesto før helgen, men har tenkt å prøve en med tomat :)

morsmiddag

11.02.2016 kl.22:25

Mariann Sæther Tokle: Er spent på hva du synes om sausen :-) Hjemmelaget pesto er utrolig godt uansett, måtte bare variere litt :-)

lykkebobla

12.02.2016 kl.06:38

Så godt, elsker pesto i alle varianter

morsmiddag

12.02.2016 kl.08:50

lykkebobla: Samme her, bare en smaksbombe, herlig:-)

Mariann Sæther Tokle

12.02.2016 kl.10:11

Skal si fra når jeg har dristet meg utpå, det kan godt gå et år eller to og det,hehe. Går ikke bestandig så fort i svingene her :)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits