Blomkål med bacon i ovnen

 

Det er veldig sjeldent jeg ikke har lyst på mat, men den siste tiden har dette vært tilfelle. Men da jeg satte tennende i dagens middag smakte den heldigvis utmerket.

I dag laget jeg middag  bare til meg selv, og hadde ikke noe annet poeter eller ris til. Og da brukte jeg:

Ca. ½ blomkål

3 vårløk

1 bit purreløk

 Litt grønnkål siden jeg hadde, men kan sløyfes

1 pakke bacon 200 g

Ca. 1,5 dl fløte

Parmesanost etter ønske

Ca. ½ ts salt og litt pepper

Vask og del blomkålen i passe små biter og ha de i en ildfast form og hell fløten over. Rens og del løken, og skjær bacon i biter, steik alt på pannen og ha det så opp på blomkålen. Rasp parmesanost og strø godt over, samt salt og pepper. Ønsker du å bruke andre grønnsaker så går det helt fint :-)

 

Steik mitt i  ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, eller til blomkålen er passe hard.




Den ser gjerne litt brent ut, men den var ikke det heldigvis!

2 kommentarer

annebe

22.01.2015 kl.22:24

Greit å lage litt god middag til seg selv også..:)...og dette hørtes smakfullt ut :)

morsmiddag

22.01.2015 kl.22:33

annebe: Utrolig enkelt, sunt og godt :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits