Betasuppe/lapskaus av pinnekjøtt

Rester av pinnekjøtt

Det er utrolig herlig å komme hjem til ferdig middag, og til noe så godt som betasuppe/lapskaus da, dobbelt nam.

 

Kraft fra pinnekjøtt, man kan også spe på med pølser eller annet kjøtt om det er knapt med kjøtt

Kålrabi

Poteter (jo mer poteter man har i til tykkere blir middagen, så vil man ha lapskaus bruker man rikelig med poteter)

Gulerøtter

Purreløk

Selleri gir god smak

Salt og pepper

Kraft av pinnekjøttet/eventuelt vann (Det er bedre å begynne forsiktig med kraften fra pinnekjøttet siden det kan være veldig salt)

 

Rens pinnekjøttet for bein og hinner og skjær det i biter. Skrell og del grønnsakene i biter å ha de i en gryte med kraft/vann og ha i kjøttet, salt og pepper og la alt få koke i rundt en times tid. Smak om man må ha i mer salt eller pepper. Er suppen/lapskausen for salt så tar man i vann. 




2 kommentarer

Lisbeth Pedersen

02.01.2015 kl.21:55

Naaam snop :-) Og ekstra godt å komme hjem til ferdig middag :-)

morsmiddag

02.01.2015 kl.22:04

Lisbeth Pedersen: Helt perfekt :-)

Skriv en ny kommentar

hits