Wok med scampi og hvitvin


Til 4 personer:

1 pakke scampi(500g) med skall

3 fedd hvitløk

1 rød chili

1 løk

Blomkål

Brokkoli

Paprika

Squash

2 dl hvitvin

Salt

Bruk de grønnsakene som du ønsker og har, men beregne rundt 200 gram per. person grønnsaker til  sammen.

Rens og grov del grønnsakene utenom hvitløk og chilien som bør findeles. Rens scampien og ta vare på skallet. Bruk en vid teflonpanne, steikepanne eller wokkpanne å ha i smør og la den bli god og varm før du begynner med å wokke de grønnsakene som trenger lengst varmebehandling. Til slutt har man i litt og litt scampi.

Varm en annen panne og ha i smør og steik skallet, ha på vinen og la det få koke litt. Sil av skallet å ha kraften i woken, smak til med salt og pepper. Server gjerne med ris.


#skalldyr #scampi #hvitvin # glutenfri #melkefri


 

Matbloggtoppen

6 kommentarer

deveny

12.01.2014 kl.21:29

Det så godt ut....:-)

morsmiddag

12.01.2014 kl.21:30

deveny: Tusen takk, det var helt utrolig godt.

Oldemorbloggen

12.01.2014 kl.23:44

Det såg fantastisk godt ut, nam,,,, Eg merka meg at det stod under skalldyr, fekk lyst på prøve.

morsmiddag

13.01.2014 kl.11:58

Oldemorbloggen: Tusen takk snille deg:-) Synes du jeg burde lagt den i en annen kategori?

Oldemorbloggen

13.01.2014 kl.14:25

Nei, det er jo skalldyr, så den syns eg er ok

morsmiddag

13.01.2014 kl.14:51

Oldemorbloggen: Flott, jeg trodde jeg hadde trakket i salaten ...... Igjen ;-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits