Pastinakksausen er vel gjerne ikke direkte en saus, men tenk så lurt å ha en grønnsak som saus daJ
Jeg hadde en pakke pastinakk (på de fleste butikker kommer de pakke)
Jeg renset og delte den i biter og kokte den med 2 dl vann
Hadde en god klatt smør
Salt og pepper
Og brukte stavmikser å jevne den, og vips så var den ferdig.
Steikte ørreten og hadde asparges
#fisk #ørret #pastinakk #oppskrift #glutenfri #melkefri
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>
Så supergodt ut!
Marita: Takk, ja det var veldig godt og det er jo en bonus at det også er veldig sunt 🙂
Det skal jeg prøve:)
Pastinakk sausen hørtes god ut 🙂
Mariann Sæther Tokle: Ja det er verd et forsøk 🙂 Det går også ant å lage mos av den feks. sammen med poteter.
Ja, jeg tenkte jeg skulle bli flinkere til å brukte rotgrønnsaker, bake dem i ovnen og sånn. Jeg er faktisk mange jeg ikke har prøvd enda som pastinakk og jordskokker og persillerot og rødbeter, men nå fylte jeg opp handlekurven med grønnsaker i går og det ble ikke med en eneste rot,hehe. Får kjøpe i morgen:)
Mariann Sæther Tokle: Det er bare å forsøke seg på en og en ting. Denne roten smaker litt bort i mot som sellerirot, så den er mild og fin. Det eneste jeg noen gang har kastet uten å tørre å spise er Kassava. For når jeg begynte å lese om den og at den var full av blåsyre og greier, så gikk den rett i søppelspannet he he
RisRosOgKlaging: Tusen takk, den var anderledes men veldig god 🙂
Oj, det var bra du sa. Jeg har brukt kassava en gang og lagde stappe av den, den var ganske god. Men de spiser jo mye av den i mange land, er ikke det skummelt da hvis det er blåsyre i den
Mariann Sæther Tokle: Det var akkurat derfor jeg ikke turte å bruke den. Men det er klart at om man varmebehandler den så er den ikke farlig. Men bare tanken fikk meg til å bleikne he he
Søk på kassava så kan du lese