Fersk gurkemeie og den medisinske effekten

Fersk gurkemeie og den medisinske effekten

Det er mange år siden jeg fikk vite at gurkemeie er en svært sterk antioksidant (antialdring middel forskning.no) og at det kan hjelpe mot kronisk betennelse i kroppen, og at det kan være kreftforebyggende. Det jeg også har hørt men som ikke står i denne artikkelen er at det er svært bra for fordøyelsen.

Det er derfor utrolig artig å se at de nå er kommet fersk gurkemeie i butikken, og det her i lille Naustdal. Dette er faktisk første gang jeg har sett fersk gurkemeie, derfor måtte jeg kjøpe. Gurkemeier bruker vi for eksempel i lussekatter og paella for å gi gul farge. Gurkemeie har jeg alltid sett på som et billigere og litt kjipere alternativ til safran, og billigere er den. Men tydeligvis gull verd næringsmessig. Da jeg dreiv min virksomhet som blant annet laget mat for mennesker med allergi, brukte jeg mye gurkemeie for å farge blant annet fuske marsipan med.Man kan nok også bruke tørket gurkemeie som man får kjøpt i alle butikker. 


 

6 kommentarer

Lena Ludvigsen -

05.11.2013 kl.19:52

Oi, dette visste jeg ikke:- o Men jeg ELSKER guerkemeje og bruker det ofte, så det var jo fantastisk å lese:D

morsmiddag

05.11.2013 kl.20:08

Lena Ludvigsen: Så bra å kunne komme med noe nytt :-) Jeg er også utrolig glad i gurkemeie, men jeg syntes det var ekstra stas nå som den var fersk :-)

foreignerat50

05.11.2013 kl.20:16

For å være ærlig, jeg brukte det bare engang til lussekatter, men takk for tipset. Jeg må vel kjøpe en flaske også:)

morsmiddag

05.11.2013 kl.20:24

foreignerat50: He he ja men det tror jeg ikke du er aleine om, men nå har du da et tips om du vil forsøke :-)

Iselin Renée

06.11.2013 kl.09:59

Bra innlegg :)

morsmiddag

06.11.2013 kl.16:28

Iselin Renée: Takk skal du ha :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits