Det er utrolig artig å se at de nå er kommet fersk gurkemeie i butikken, og det her i lille Naustdal. Dette er faktisk første gang jeg har sett fersk gurkemeie, derfor måtte jeg kjøpe. Helseeffekten av gurkemeie har lenge vært godt kjent og er faktisk anerkjent i Norsk forskning for sin medisinske effekt, nesten kryss i taket bare av den grunn.
Siden jeg ikke viste hvor mye jeg skulle bruke eller hvor sterkt den ville smake, så var jeg forsiktig med mengden i maten, men den var ikke sterk og smakte lite. Gurkemeie er en sterk antioksidant og siden den ikke smaker stort kan den med fordel brukes for å gjøre maten enda sunnere.
2 personer:
2 porsjoner med fullkornsris
2 stenger med gurkemeie
1 bit ingefær (ca1 cm)
½ kinahvitløk
Salt
Sett risen på kok og ha i resten av ingrediensene og la de få koke med.
2 kylling fileter
1 ts karri
Salt og pepper
Del kyllingen i biter og steik de på pannen og ha karri, salt og pepper på, å la de bli helt gjennomsteikt. Ha kyllingbitene i risen og server med salat og gjerne med hjemmelaget guacamole.
Jeg er veldig glad i alfa spirer og i tillegg er de jo veldig dekorative også.
Frisk gurkemeie, jeg må løpe og kjøpe….:-)
deveny: Det må du ja 😉 He he
Nå er jeg sulten:)
joy: Kom her du så skal jeg varme restene 🙂
Det så fristende ut 🙂
Iselin Renée: Tusen takk snille deg 🙂