Kylling wok med sursøt saus
Til rundt 4 personer
4 kyllingfileter (man kan bruke det kjøttet man måtte ønske)
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ts fin hakket fersk ingefær eller 1 ts tørket
1 finhakket chili
1purreløk
1 liten boks ananas i biter (saften brukes i sausen)
Skjær kyllingfiletene i biter og steik de på pannen/wok pannen. Rens og del grønnsakene i biter og steik de deretter sammen med kyllingen.
Lag sursøt saus.
Sursøt saus
3 ss sukker
1 dl soyasaus (tåler man ikke gluten må man kjøpe glutenfri variant av soyasaus)
3 ss eddik
2 ss tomatpuré
2 dl vann
Saften fra ananas boksen
2 ss maizena
Ha absolutt alt i en gryte og la det få et lite oppkok og hell det over den steikte woken. Man kan nok lage sausen rett i woken, men det kan da lettere oppstå klumper i sausen som ikke blir så lett å fjerne.
Jeg hadde ris til.