Bayonneskinke med tomatsalsa

 

Jeg hadde ukokt bayonneskinke og fulgte anvisningen på emballasjen som anbefalte å la den trekke i usaltet vann i rundt 75 minutter.

Jeg leste et sted at chili øker forbrenningen, og det er vel noe mange ønsker nå i januar. Og i disse influensatidene kan det være lurt å spise løk og hvitløk siden disse hjelper å ta knekken på bakterier og virus. Så det er bare til å bruke større mengde chili og løk om man ønker  det.

 

Tomatsalsa

1 løk

1 boks knuste tomater

2 grønnsaks- eller annen buljongterninger

Litt av kraften som er i bayonneskinken (mengden kan variere en del)

1/2 chili

½ kinahvitløk (hvitløk uten fedd)

Salt og pepper og eventuelt pittelitt sukker

Rens og del løken i forholdsvis små biter og surr de i gryten, og ha deretter i de knuste tomatene, buljongen og krydder. La det få koke sammen i 5- 10 minutter. Juster med mer krydder om nødvendig.

Jeg hadde gulrot, rosenkål og kokte poteter til.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits