Hollandaisesaus


1 person                                                                             4 personer

40 g smør                                                                           150 g smør

1 eggeplomme                                                                    4 eggeplommer

Ca. ½ ss sitronsaft/hvitvinseddik                                          2 ss sitronsaft/hvitvinseddik

½ ss vann                                                                           2 ss vann

Salt                                                                                     1-2 krm salt

Pepper                                                                                1 krm pepper

 

Smelt smøret. Bland eggeplomme, sitronsaft/hvitvinseddik og vann i en glasskål og pisk det godt til det skummer lett. Lag et vannbad (en panne med vann i som er større enn skålen). Ha skålen opp i pannen og varm den opp, men vannet må ikke koke. Ha det smeltede smøret dråpevis i eggeblandingen til å begynne med, rør godt. Så fortsetter en til en har brukt opp alt smøret. Sausen skal bli tykk, blir den ikke det, kan det være at en må ha litt mer varme på, men vannet må under ingen omstendighet koke. Sausen bør serveres ganske umiddelbart. Skulle sausen sprekke, har en i litt vann og visper godt mens det er varme i vannbadet.



Matbloggtoppen

2 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

09.02.2016 kl.22:50

Skal gjemme denne og prøve meg på denne en dag :)

morsmiddag

09.02.2016 kl.22:52

Mariann Sæther Tokle: Ja gjør det, du kommer til å bli overasket over hvor enkelt det er. Et råd er å lage den rett før maten er ferdig.

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

53, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits