Havets gleder

Havets gleder

Hva er vel en sommer uten å kunne sitte ute å spise krabbe eller annet havet( eller butikken;-) har å by på. Fra mine barn var små, har vi kost oss med krabber, reker, blåskjell osv. Og dette nyter vi gjerne sammen med gode venner og naboer. Så når det endelig ble varmt og godt i været,  snudde vi oss på hælene og laget et spleiselag så vi fikk en skikkelig matfest.

Og slik ble menyen til slutt:

Dampede blåskjell, reker, scampi, krabbe og ikke for å glemme is med Bjørg sitt mest fanatsiske hjemelagde bringebærsylteøy til dessert.  Med bord og stoler fra naboene, er vi godt hjulpet for å få en trivelig stund sammenKrabbene ble levert på døren og naboen kokte og renset de slik at de ble klar for servering.

Når man koker krabbe, må en ha levende krabbe i kokende salt vann.(omternt like salt som sjøvann)

De bør trekke i ca 30 minutter, alt etter hvor store de er, og så må de avkjøles før de renses.

Fantastisk god mat!For å få gode blåskjell bruker jeg å ha løk, litt hvitløk, fersk chili, smør og hvitvin til å dampe blåskjellene i.

Rens løk og chili. Smelt smøret i en stor panne og surr løk og chili noen minutter. Ha i hvitvin, og når det koker opp, har man i blåskjellene. Ha på lokket og la de trekke i ca 10 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Er det skjell som ikke åpner seg, så kaster man de. Vil en lage blåskjell suppe, kan man ha i en skvett fløte eller evt. søyafløte om man ikke tåler melk. Vi spiste blåskjellene og lagde suppe av kraften dagen etter på. Da hadde jeg i litt purreløk og reker i tilegg til litt fløte. Nam nam og atter nam.

Scampien ble tint og marinet i olje, chili og hvitløk noen timer før servering. Rett før servering ble scampien lagt i et dørslag så den fikk renne av seg marinaden. De ble stekt på en god, varm panne med smør på begge sider i noen minutter, så fikk de et lite strø av salt. Det er viktig å ikke ta for mye på pannen av gangen så den blir for kald, da blir scampien kokt i stede for steikt.

Rekene ble tint på avispapir og lagt i skåler. Som tilbehør hadde vi salat, hvitt brød, smør, majones og sitron/lime. Så var det bare å sette seg til bordet med den viktigeste bestandelen, og det er mine barn og mine  fantastiske venner. Noe bedre kan man neppe finne på en herlig, varm sommerdag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits