Last Updated:

Steinbitfilet med Hollandaisesaus

Categories Fiskeretter

I dag ble det et skikkelig herremåltid, selv om fisken ble litt brun og sausen skilte seg opp til flere ganger før jeg fikk den på tallerken. Smaken var helt fantastisk nydelig, så for å være ærlig kunne jeg ikke brydd meg noe mindre, siden det ikke var til andre enn til meg.

 Steinbitfilet med Hollandaisesaus

Ca 200- 250 g steinbitfilet pr person

Til 4 personer

Til å vende fisken i bruker jeg

6 ss mel (har du cøliaki bruker du glutenfritt mel)

Ca 1 ½ ss salt (dette høres gjerne mye ut, men fisk krever mye salt)

1 ts pepper

Ta alt i en plastpose og rist fiskestykkene godt slik at det blir mel på hele fiskefileten.

Ha en god og varm steikepanne med smør og legg fisken på og steik på begge sider, skru ned platen og la fisken steike ca 15 minutter(det avhenger av hvor stor stykkene er) Vend de med jevne mellomrom.

Hollandaisesaus

4 personer

150 gr smør som smeltes

4 eggeplommer

1 ½ ss sitronsaft (synes du den ikke er syrlig nok tar du mer i)

1 ss vann

1 krm salt

1 krm pepper

Smelt smøret. Ta en panne med vann og la den bli ganske varm. Bland eggeplomme, sitron og vann og pisk det godt sammen i en skål og ha hele skålen opp i pannen (dette kalles vannbad). Visp godt mens en tilsetter litt og litt smør. Vannet bør ikke koke. Når sausen er passe tykk er den ferdig. Smak til med salt og pepper.

Skulle  sausen sprekker som min gjorde; ha den i varmen igjen og ha i litt kaldt vann og rør kraftig. Så ordner den seg igjen (men er en sulten nok så spiller det ingen rolle hehe)

Server med de grønnsakene en har, jeg brukte gulrot, brokkoli og rettich.

2 kommentarer

2 thoughts on “Steinbitfilet med Hollandaisesaus

  1. Godt å se oppskrift på en enkel tradisjonell matrett uten 100 ingredienser! Jeg droppet melet, saltet fisken en stund og skylte den før jeg stekte den. Sausen ble vellykket og kokte grønnsaker smaker alltid godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *