Kylling frikassé

Rart hva som plutselig ?detter? inn i hodet. Kom til å tenke på da jeg var liten og min mor laget hønsefrikassé. Det var noe veldig utenom det vi vanligvis hadde, og vi hadde noe så kulinarisk til som risJ

Nå er det nesten sånn at det å ha poteter til middagen er uvanlig. Det finnes knapt høns å få tak i, så jeg brukte kyllingfilet. Da trenger du kylling buljong, for uten å koke hønen, får du ikke den gode kraften som du kan bruke. Fikk akkurat vite av Tone at de har ukokt høns på Kiwi og da ville jeg helst ha valt det.

 Kylling frikassé

4 personer

Ca. 4 kyllingfileter eller 400 g kylling pr person(får du tak i høns, koker du denne i ca 1 time gjerne med løk, gullerot og selleri. En tar bort disse grønnsakene og erstatter de med nye)

2 kylling buljong terninger(har en kraft trenger en ikke så mye buljong)

8 dl vann

4 store gulrøtter

Ca 150 g sellerirot

200-300 g grønne erter

150 g purreløk

4 ss hvetemel eller 4 ss maisenna

2 ½ dl melk/fløte/soyafløte        

Ca 1 ts Salt (buljong har ulik saltinnhold, så derfor må du smake til med salt)

½ ts hvit pepper (når det er lyse retter, skal en helst bruke hvit pepper. Personlig bruker jeg nesten alltid hvit pepper)

Server med ris eller poteter etter ønske.

Ha vann og buljong i en panne. Bruker du hvetemel må en lage jevning med mel og melk/fløte/soyamelk og ha det i så det får koke. Rens og del grønnsakene i biter og ha de i vannet ( ikke ertene, de har en i til slutt). Bruker en rå kyllingfilet trenger dette lenger koketid enn om en bruker ferdig grillet kylling. Del kyllingen i biter å la den koke sammen med resten.

Med maisenna lager du en jevning som med hvetemel, og har det over og rører godt. Ha i erter og smak til med salt og pepper.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg