Kålruletter var vanlig å ha til middag om høsten da jeg vokste opp, de er tradisjonsmat som jeg innbiller meg en hadde i hele landet. De er gjerne ikke så vanlig på middagsbordene lenger, men jeg synes å se en interesse for gamle retter igjen, noe jeg synes er utrolig gøy.
Til 9-10 kålruletter
1/2 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
1/2 ss potetmel
2-3 ss vann
1/2 løk
1/2 ts tørket ingefær
1/2 ts muskatnøtt
salt
pepper
1 ss buljongpulver
8-10 kålblad
Bomull hyssing
1 liter kyllingkraft/ 1 liter vann 4 terninger buljong
Finhakk løken og ha den i en bolle sammen med deigen, krydder, salt, potetmel, buljong, egg og vann,. Bland alt godt sammen.
Det kan variere hvor mye vann og potetmel man må bruke etter hvilken deig man velger, men blandingen skal være lett å forme.
Ta blader av kålen forsøk å få de så hel som mulig, og ha de i kraften noen minutter slik at de blir myk, ta de opp og avkjøl litt. Klipp hyssingen opp i litt lange biter og lag sløyfer på de.
Ta de myke kålbladene og ha en klump med deig i. Brett sammen, og tre på hyssingen og knyt den litt rundt.
Ha de så i den kokende kraften, la de få trekke/småkoke i 15-20 minutter.
Når de er ferdig kokt leger man de på et fat, og klipper bort tauet før man serverer kålrulettene.
Del gjerne innlegget med venner og familie