Jeg er på Andenes hos min tidligere nabo Bjørg, og hun lagde torsketunge, å du hendelse så godt. Jeg har forsøkt å lage det en gang selv, men det ble ikke godt. Men i dag har jeg fått det servert fra en ekspert, og det var bare magisk godt!
Saltvann Ca. 1/2 dl salt på 1 liter vann
Torsketunge
Salt
Pepper
Mel det som tåler hvetemel bruker det, men siden jeg må ha glutenfritt, så brukte Bjørg Toro lyse mel. Forholdet er 4 ss mel, 1 ss salt og 1 ts pepper
Løk
Bjørg sier at det noen ganger kan være lurt å legge torsketungen i saltvann noen minutter, for å få bort “sleipa” som hun kaller det. Så skyller man torsketungene og skarpe de. Det er ikke alltid nødvendig.
Tørk torsketungene veldig godt med tørkepapir. Ha salt, pepper og mel i en pose, og ha i torsketungene, og la melet bli godt rundt tungene.
Steikt løk:
Rens og del løken i skiver, og steik på pannen til det blir lett brunt.
Server med gulrot og poteter.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#tosketunge #Andenes #Matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt
Så kjekt å høre! Hise flotte Bjørg så mye 🙂
Tusen takk det skal jeg gjøre😍
Så supert å få litt eksperthjelp hvis man ikke helt kan det selv. Husker min mor laget torsketunge.
Ser i hvert fall delikat ut.
Ønsker deg en superfin tirsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Ja dette var en ekte veteran og stor ekspert på dette, helt sikkert som din mor❤😊