Jeg er på Andenes hos min tidligere nabo Bjørg, og hun lagde torsketunge, å du hendelse så godt. Jeg har forsøkt å lage det en gang selv, men det ble ikke godt. Men i dag har jeg fått det servert fra en ekspert, og det var bare magisk godt!
Saltvann Ca. 1/2 dl salt på 1 liter vann
Torsketunge
Salt
Pepper
Mel det som tåler hvetemel bruker det, men siden jeg må ha glutenfritt, så brukte Bjørg Toro lyse mel. Forholdet er 4 ss mel, 1 ss salt og 1 ts pepper
Løk
Bjørg sier at det noen ganger kan være lurt å legge torsketungen i saltvann noen minutter, for å få bort “sleipa” som hun kaller det. Så skyller man torsketungene og skarpe de. Det er ikke alltid nødvendig.
Tørk torsketungene veldig godt med tørkepapir. Ha salt, pepper og mel i en pose, og ha i torsketungene, og la melet bli godt rundt tungene.
Ha en steikepanne med smør, og steik det godt på begge sider. Når begge sidene blitt brun, så skrur du ned temperaturen, og la det få ligge og kose seg i pannen en god stund.
Steikt løk:
Rens og del løken i skiver, og steik på pannen til det blir lett brunt.
Server med gulrot og poteter.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#tosketunge #Andenes #Matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt
Så kjekt å høre! Hise flotte Bjørg så mye 🙂
Tusen takk det skal jeg gjøre😍
Så supert å få litt eksperthjelp hvis man ikke helt kan det selv. Husker min mor laget torsketunge.
Ser i hvert fall delikat ut.
Ønsker deg en superfin tirsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Ja dette var en ekte veteran og stor ekspert på dette, helt sikkert som din mor❤😊