Torsketunge

Categories Blogg, Fiskeretter

Jeg er på Andenes hos min tidligere nabo Bjørg, og hun lagde torsketunge, å du hendelse så godt. Jeg har forsøkt å lage det en gang  selv, men det ble ikke godt. Men i dag har jeg fått det servert fra en ekspert, og det var bare magisk godt!

Saltvann Ca. 1/2 dl salt på 1 liter vann

Torsketunge

Salt

Pepper

Mel det som tåler hvetemel bruker det, men siden jeg må ha glutenfritt, så brukte Bjørg Toro lyse mel. Forholdet er 4 ss mel, 1 ss salt og 1 ts pepper

Løk

Bjørg sier at det noen ganger kan være lurt å legge torsketungen i saltvann noen minutter, for å få bort “sleipa” som hun kaller det. Så skyller man torsketungene og skarpe de. Det er ikke alltid nødvendig.

Tørk torsketungene veldig godt med tørkepapir. Ha salt, pepper og mel i en pose, og ha i torsketungene, og la melet bli godt rundt tungene.

Ha en steikepanne med smør, og steik det godt på begge sider. Når begge sidene blitt brun, så skrur du ned temperaturen, og la det få ligge og kose seg i pannen en god stund.

Steikt løk:

Rens og del løken i skiver, og steik på pannen til det blir lett brunt.

Server med gulrot og poteter.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#tosketunge #Andenes #Matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt

 

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Torsketunge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *