Hjortekjøtt hører høsten til, og er absolutt blant det jeg er aller mest glad i.
Til en person beregner man rundt 150 g hjortebiff per person
Litt purreløk
1 fedd hvitløk
Litt sopp jeg hadde traktkantarell jeg har plukket selv
Litt tyttebær
Salt
Pepper
Jeg rensket og delte løk og hvitløken og surret det i en varm panne med smør, så hadde jeg på tynne skiver med biff, og hadde på salt og pepper. Biffen fikk bare litte rundt 1 minutt på hver side, så hadde jeg på sopp og tyttebær. Så var det ferdig.
Jeg hadde smørdampet rosenkål, gulrøtter og rødvinssaus til.
Rødvinssaus
Til rundt 4 personer
2,5 dl kraft helst av hjort
2,5 dl rødvin
1 terning buljong
1 ts sukker
1/2 liten løk
1 fedd hvitløk
salt
Pepper
1 ss maizena
Ha kraft(hold litt kraft igjen til å røre ut maizenaen med), rødvin, buljong, sukker, renset og findelt løk og hvitløk og la det få koke sammen i rundt 15 minutter eller mer. Smak så til med salt og pepper, og rør maizenaen ut i resten av kraften, ha den i sausen og la de få et oppkok under omrøring.
#viltkjøtt #hjortekjøtt #hjort #biff #snadder #mat #middag #middagstips #Morsmiddag #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #godt #enkelt #glutenfritt #melkefritt #uten #gluten #melk #Helgemat #lørdagsmat #biffsnadder #Fredagsmat #festmat