Last Updated:

Thai inspirert svineribbe

Categories Kjøttretter

Jul handler mye om tradisjon, og maten er det beste med hele julen når vi er samlet rundt bordet. Jeg er ikke vant til svineribbe så da jeg fikk denne oppskriften av min venninne Åse, så ble jeg veldig nysgjerrig å prøve. Det ble veldig smakfullt og godt.

4 porsjoner

1 kg tynnribbe uten svor

3 dl søt soyasaus(kan inneholde gluten, så sjekk at du har glutenfri  soyasaus om du ikke tåler gluten)
3 appelsiner – delt i 2
4 lime – delt i 2
100 g. frisk ingefær – i tynne skiver
2 ss sukker
1 ss sesamolje
2 kanelstenger
Ca. 6 dl. vatn
Sukker
Salt og pepper

6 store søtpoteter
50 g. godt smør,
Evt. en skvett fløte(laktosefri om man ikke tåler fløte, eller bruk kokosmelk som passer godt til)

Lag en mos med potetmos av søtpoteter.

Legg tynnribba i ei langpanne med fettsida ned. Tilsett soyasaus, appelsiner, lime, ingefær,
sukker, sesamolje og kanel. Sett det kjølig natta over. Hell i vatn og snu ribba slik at fettsida
ligger opp. Dekk langpanna med folie og sett den i ovnen ved 175 gr. La ribba steike i ca. 1 time
med folie og i ca. 50-60 min. uten folie.

Til saus – sil krafta i langpanna over i en kjele (jeg jevnet den med litt maizena) og smak til med sukker, salt og pepper.

Bon appetit!!

Beklager det dårlige bilde, men det ble litt i hurten og sturten.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *