Søtpotet med brokkolipesto og kikerter

Categories Blogg

Denne retten fikk jeg tips fra min svigerdatter om, hun hadde laget den og de likte den veldig godt. Pestoen er overaskende god uten ost, så tåler du ikke så godt melkeprodukter er dette verd å prøve. Det er jo også enkelt å ha i ost av noe av pestoen om noen ønsker det, eller bare strø opp på maten. I dag har jeg hatt lunsj besøk av min gode venninne Laila, og hun er veldig glad i søtpoteter så da er det rette dagen å forsøke denne. Vi har det veldig kjekt på disse treffene vi har med ujevne mellomrom.

Oppskriften er fra Matprat så HER finner du original oppskriften

Oppskriften er til 4 personer:

2 søtpoteter (de bør være litt stor)

Olje eller smør (de sto kokosfett i oppskriften, men det har jeg ikke)

1 beger kikerter

spisskumen

paprikapulver

salt

pepper

Løk (det er rødløk som står i oppskriften, det tåler ikke jeg så godt så jeg hadde på vårløk)

Så hadde jeg litt steikt bacon og parmesan til, det stod ikke i oppskriften.

Vask og ta av eventuelt de trådene som kan være på søtpotetene, del de i to, og sett de på bakepapir med snittflaten ned, steik på 220 grader i 20-25 minutter.  Ta ut søtpotetten og mos den litt, jeg hadde i litt smør, salt og pepper før jeg massen ned i skallet igjen.

Kikkertene tas på steikepannen i olje og surres til de er pannen til de er de er sprø, skrydre med salt pepper, kumin og paprikapulver. Legg de opp på søtpoteten, og dryss løk på, og ha på pesto. Vell bekommen

Brokkolipesto:

1/2 brokkoli

2 ss hakket basilikum det tilsvarer en hel liten plante

1 fedd hvitløk

1 ss ristede pinjekjerner, jeg brukte valnøtter

1 dl olje

salt

pepper

Ha alt i en hurtigmikser og blend det godt, smak til med salt og pepper.

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Søtpotet med brokkolipesto og kikerter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *