Denne retten fikk jeg tips fra min svigerdatter om, hun hadde laget den og de likte den veldig godt. Pestoen er overaskende god uten ost, så tåler du ikke så godt melkeprodukter er dette verd å prøve. Det er jo også enkelt å ha i ost av noe av pestoen om noen ønsker det, eller bare strø opp på maten. I dag har jeg hatt lunsj besøk av min gode venninne Laila, og hun er veldig glad i søtpoteter så da er det rette dagen å forsøke denne. Vi har det veldig kjekt på disse treffene vi har med ujevne mellomrom.
Oppskriften er fra Matprat så HER finner du original oppskriften
Oppskriften er til 4 personer:
2 søtpoteter (de bør være litt stor)
Olje eller smør (de sto kokosfett i oppskriften, men det har jeg ikke)
1 beger kikerter
spisskumen
paprikapulver
salt
pepper
Løk (det er rødløk som står i oppskriften, det tåler ikke jeg så godt så jeg hadde på vårløk)
Så hadde jeg litt steikt bacon og parmesan til, det stod ikke i oppskriften.
Vask og ta av eventuelt de trådene som kan være på søtpotetene, del de i to, og sett de på bakepapir med snittflaten ned, steik på 220 grader i 20-25 minutter. Ta ut søtpotetten og mos den litt, jeg hadde i litt smør, salt og pepper før jeg massen ned i skallet igjen.
Kikkertene tas på steikepannen i olje og surres til de er pannen til de er de er sprø, skrydre med salt pepper, kumin og paprikapulver. Legg de opp på søtpoteten, og dryss løk på, og ha på pesto. Vell bekommen
Brokkolipesto:
1/2 brokkoli
2 ss hakket basilikum det tilsvarer en hel liten plante
1 fedd hvitløk
1 ss ristede pinjekjerner, jeg brukte valnøtter
1 dl olje
salt
pepper
Ha alt i en hurtigmikser og blend det godt, smak til med salt og pepper.
Kan skrive under på at dette var digg mat
Takk Laila 🙂