Søt potetmos med karbonadedeig i ovnen

Søtpoteter er fulle av karoten (oransje fargen) slik som gulrøtter, og dermed fulle av antioksidamter og den hjelper oss også til å bli lettere brune (forutsetningen er at man ser solen, noe vi ikke gjør så altfor ofte her på Vestlandet).

4 personer

1 stor søtpotet (bruk gjerne poteter i stede for søtpoteter om det er ønskelig)

1-2 ss usmeltet smør

1 ts salt

½ ts pepper

Skrell søtpotetene (har man det travelt, deler man de i små biter så blir de fortere kokt) og kok dem til de er møre. Hell av vannet og ha i smør, salt og pepper, bruk stavmikser eller en stauke til å mose blandingen med.

Ca. 800 g kjøttdeig

2 løk

4-6 hvitløksfedd

1 chili

Litt parmesanost som er laktosefri (Tåler man ikke melk kan man uten noe problem sløyfe osten)

Ca.2 ss provencekrydder eller det krydderet du ønsker

Ca. 1 ½ ts salt

Ca. 1 ts pepper Bruk gjerne mer, og også andre krydder

Rens og del løk og chili og steik de litt på pannen før man tar på kjøttdeigen og steiker alt sammen. Ha på krydderne og smak om det er passe etter din smak.

Ta en ildfast form og ha halve mengden med mosen av søtpoteter i bunnen av formen, deretter den steikte kjøttdeigen og eventuelt parmesan, og så resten av mosen av søtpoteter og mer ost, om man ønsker dette.

Sett formen i ovnen til gratinering på ca. 200 gr i rundt 15-20 minutter.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg