Last Updated:

SJAMPINJONGSUPPE TRADISJONSRIK SUPPE

Categories Alle oppskrifter, Grønnsaker, Supper

Sjamoiongsuppe er en gammel og god klassikker av en suppe, at jeg ikke spiser den oftere, det forstår jeg faktisk ikke, for det er bare digg, enkelt å lage og billig mat. Den kan være vegan om man bytter ut smør og fløte med veganvarianter.

2 pakker Sjampinjonger

Ca. 20 g smør

1 stor løk

7 dl vann

3 dl fløte eller melk (tåler man ikke melkeprodukter, så bruker man soyafløte eller andre plantebaserte fløteerstatninger)

2 ½ ss maizena

2 terninger grønnsaksbuljong

Ca. ½ ts pepper

Eventuelt salt (min ble salt nok bare med buljongen, men det vil nok variere hvilke type man bruker)

Rens og skjær løken i små biter og surr den i en panne med smør. Rens og del sjampinjongen og skjær den i passende biter, små nok biter til å få plass i skjeen når man skal spise suppen. Surr også sjampinjongen sammen med løken, til de er litt surret. Ta pannen av platen, og ha i væsken, buljong og maizena. Ha pannen på platen igjen og la det hele få et oppkok under stadig omrøring. Smak til med pepper og eventuelt salt.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#tradisjinsnat #tradisjonssuppe ##suppe #vegetar ##middag #billigmiddag #påsparebluss #hjemmelaget #matfrabunnen #kjapt #enkelt #Sjamoiongsuppe #middagstips #glutenfri #melkefri

7 kommentarer

7 thoughts on “SJAMPINJONGSUPPE TRADISJONSRIK SUPPE

        1. Hm, det var jo litt leit, men slik er det for en del. Jeg tålte ikke vanlig løk da jeg var liten. Om du bruker litt andre grønnsaker og litt buljong så tror jeg at det ordner seg veldig bra. Man MÅ ikke ha i løk, det er blitt en vane/uvane. Til soppsuppe ville jeg gjerne hatt i litt sellerirot om du tåler det, eller blomkål. Spesielt sellerirot gir en veldig god smak.

          1. Sellerirot høres ut som et greit valg. Blomkål får jeg vondt i magen av også. Tusen takk for tips 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *