sambal oelek med ørret og reker

Categories Blogg

Denne oppskriften fikk jeg av min venninne Inger Elisabeth, hun hadde den i steikeovnen, men jeg på komfyren. Det skal være kylling i, men Miriam er ikke så glad i det, så da ble det ørret og reker i stede for.

Til to personer hadde jeg:

1 ørretfilet eller laks men du må gjerne bruke mer

Ca. 150 g reker. Jeg hadde frosne som burde bli brukt, så de tinte og rensket jeg, men du kan også bruke ferdig pillede reker.

1 løk

2 fedd hvitløk

1 boks kokosmelk eventuelt fløte (Inger Elisabeth hadde fløte i, men jeg forsøker å begrense inntak av melkeprodukter, og jeg er veldig glad i kokosmelk)

ca. 1/2 boks creme fresh. Laktosefri kan brukes eller en yoghurt uten melk.

1/2 rød paprika

3 bunter blomkål

1 gulrot

Litt purreløk og vårløk jeg hadde i fryseren, det holder å bruke en av delene.

Asparges som måtte brukes opp. Den kokte jeg opp for seg selv i litt salt med vann, i et minutt.

Inger Elisabeth skriver at man kan ha i akkurat de grønnsakene man ønsker og har, men foreslår paprika i forskjellige farger.

Ca. 3 ts sambal oelek. Ha i så mye du liker.

3 ss soyasaus (glutenfri for oss som må ha det)

2 ts paprikapulver

1/2 ts gurkemeie

En klype chili, kan sløyfes

Salt om det behøves, soyasausen er salt

Pepper

Serveres med kokt ris, gjerne basmati

Skrell og findel løk og hvitløk og surr i pannen med olje eller smør. Rens og del de øvrige grønnsakene og ha de i kokosmelk, soyasaus krydder, og oelek, la alt få koke litt sammen.

Rens rekene og ta skinnet av ørreten og del den opp. Ha i creme fresh og fisken, og la det få trekke sammen med det andre. Smak på maten og se om du trenger mer salt eller krydder.

PS: Vil du bruke kylling i denne oppskriften, så steiker du den først samen med løken, lager sausen og har alt i en ildfast form og i ovnen i rundt 45 minutter på 200 grader.

Likte du oppskriften, så må du gjerne dele den. Du kan følle bloggen min HER

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *