Denne oppskriften fikk jeg av min venninne Inger Elisabeth, hun hadde den i steikeovnen, men jeg på komfyren. Det skal være kylling i, men Miriam er ikke så glad i det, så da ble det ørret og reker i stede for.
Til to personer hadde jeg:
1 ørretfilet eller laks men du må gjerne bruke mer
Ca. 150 g reker. Jeg hadde frosne som burde bli brukt, så de tinte og rensket jeg, men du kan også bruke ferdig pillede reker.
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks kokosmelk eventuelt fløte (Inger Elisabeth hadde fløte i, men jeg forsøker å begrense inntak av melkeprodukter, og jeg er veldig glad i kokosmelk)
ca. 1/2 boks creme fresh. Laktosefri kan brukes eller en yoghurt uten melk.
1/2 rød paprika
3 bunter blomkål
1 gulrot
Litt purreløk og vårløk jeg hadde i fryseren, det holder å bruke en av delene.
Asparges som måtte brukes opp. Den kokte jeg opp for seg selv i litt salt med vann, i et minutt.
Inger Elisabeth skriver at man kan ha i akkurat de grønnsakene man ønsker og har, men foreslår paprika i forskjellige farger.
Ca. 3 ts sambal oelek. Ha i så mye du liker.
3 ss soyasaus (glutenfri for oss som må ha det)
2 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie
En klype chili, kan sløyfes
Salt om det behøves, soyasausen er salt
Pepper
Serveres med kokt ris, gjerne basmati
Skrell og findel løk og hvitløk og surr i pannen med olje eller smør. Rens og del de øvrige grønnsakene og ha de i kokosmelk, soyasaus krydder, og oelek, la alt få koke litt sammen.
Rens rekene og ta skinnet av ørreten og del den opp. Ha i creme fresh og fisken, og la det få trekke sammen med det andre. Smak på maten og se om du trenger mer salt eller krydder.
PS: Vil du bruke kylling i denne oppskriften, så steiker du den først samen med løken, lager sausen og har alt i en ildfast form og i ovnen i rundt 45 minutter på 200 grader.
Likte du oppskriften, så må du gjerne dele den. Du kan følle bloggen min HER