Last Updated:

Pizza med kyllingpølse og maskoponeost

Categories Pizza

Min datter Marte lager utrolig gode pizzaer, hun er en mester etter min mening.

Pizzabunn (glutenfri for vår del) Du må gjerne bruke kjøpebunn om du ønsker det

En pose toro lys melblanding
En pakke tørrgjær
En ts salt
Vann
Olje til å fordele deigen

Varm vann slik at det er lunkent. Ha en pose toro lys melblanding, en pakke tørrgjær og litt salt i en bakebolle og jobb inn vann slik at deigen er veldig løs og våt. La den så heve i rundt 30 min. Slå den sammen igjen før den helles på et steikebrett med bakepapir. Siden den er veldig klissete, heller man litt olje på toppen for å fordele deigen på brettet. Ha også gjerne litt olje på hendene. Når den er så klissete at den henger fast bruker man mer olje. Det går også an å bruke en slikkepott. Jeg liker ganske tynn bunn og prøver å få den så tynn som mulig. Med en pose melblanding er det gjerne litt mye til ett brett, så da kan man fordele det på to.

Fyll
Her er det bare fantasien som setter grenser, men basen er alltid pizzasaus (i dag brukte jeg ferdig pizzasaus fra glass) med raspet ost på toppen. Ha så på for eksempel rødløk, pølse, mascarpone og tomat. Til slutt kan man ha på litt ekstra krydder om man liker det, gjerne oregano, basilikum, cayennepepper +++

Steikes på 275 grader på nest nederste rille i 10-20 min, alt etter hvor varm ovnen blir og hvor godt steikt man liker den.

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#Pizza Glutenfrie #Hjemmalgetpizza #morsmiddag #tradisjonsmat #matfrabunnen #hjemmelaget #martesinpizza

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Pizza med kyllingpølse og maskoponeost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *