Dette ble rett og slett magisk godt, og det er utrolig lenge siden jeg laget dette sist, så noen som hadde laget piroger og fikk utrolig lyst på, så da var det bare å hive seg rundt . . Jeg har hatt disse piroger i kjøleskapet i natt, og de oppleves fortsatt som ferske, så det ble min frokost, og snart lunsj
Jeg brukte en pakke grov glutenfritt mel fra Toro, og tok utgangspunkt i oppskriften som står på pakken for å lage pizzabunn. Men jeg brukte en liten spiseskje fiberhusk og en halv desiliter vann ekstra.
1 pose Toro grov melblanding
1 ss fiberhusk
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
4 dl vann
Bland mel, fiberhusk, salt og vann ,sammen i en kjøkkenmaskin som elt i 5 minutter. Hev deigen i rundt 20 minutter på et lunt sted der bollen er dekket med plast.
jeg måtte prøve meg litt frem så jeg begynte med olje slik det var anvist på pakken, men jeg kjente på deigen at det ikke ble rett på disse. Og det herlige var at jeg faktisk klarte å kjevle de utover uten problemer med litt mel på benken
Lag en eller to pølser og del opp i emner i passe store biter, ta et og et emne å kjevl ut med litt mel til en runding, ha i fyll og kylling, brett deigen over slik at det blir en halvmåne. Legg de på brette og bruk en gaffel til å klemme de sammen på sidene slik at fylle ikke renner ut. La pirogene heve under plast i rundt 20 minutter til på et lunt sted. Steik på 225 g i rundt 15 minutter.
Fyll:
1 ekte mozzarella av bøffelmelk
10 små tomater, men man kan bruke en vanlig tomat
1/2 ss olje
10 oliven
salt
pepper
Kyllingkjøtt ferdig steikt
Egg å pensle med
Ta osten ut av vannet den ligger i en skål, bruk en gaffel å dele den litt, del tomaten og kyllingen i biter og ha de sammen med osten, ha på olje og litt godt med pepper og salt.
Delt deigen i passe store emner
Kjevl ut til en runding
Ha på fyllet
Brett de over fyllet og bruk en gaffel å klemme de sammen. Pensle med egg før steiking.
Del gjerne med venner og kjente.
#piroger #Lunsj # lunch #Hjemmelaget #matfrabunnen “glutenfri #melkefri #middag #middagstips #kjapp #enkel #god #sunt #godt #Enkelt #raskt #glutenfri #laktosefri
Jeg lager slike også filippinsk oppskrift, men din ser deilig ut. Kanskje skal prøve det en dag:)
Takk for tipset:)
Hva bruker du å ha i?
Kjøttdeig, løk, hvitløk, tomat, salt og pepper:) kan blande litt soyasaus også.
Det hørtes veldig godt ut, det må prøves. Tusen takk