Dette ble rett og slett magisk godt, og det er utrolig lenge siden jeg laget dette sist, så noen som hadde laget piroger og fikk utrolig lyst på, så da var det bare å hive seg rundt . . Jeg har hatt disse piroger i kjøleskapet i natt, og de oppleves fortsatt som ferske, så det ble min frokost, og snart lunsj 😀 

 

Jeg brukte en pakke grov glutenfritt mel fra Toro, og tok utgangspunkt i  oppskriften som står på pakken for å lage pizzabunn. Men jeg brukte en liten spiseskje fiberhusk og en halv desiliter vann ekstra.

1 pose Toro grov melblanding

1 ss fiberhusk

1/2 pk tørrgjær

1/2 ts salt

4 dl vann

Bland mel, fiberhusk, salt og vann ,sammen i en kjøkkenmaskin som elt i 5 minutter. Hev deigen i rundt 20 minutter på et lunt sted der  bollen er dekket med plast.

jeg måtte prøve  meg litt frem så jeg begynte med olje slik det var anvist på pakken, men jeg kjente på deigen at det ikke ble rett på disse. Og det herlige  var at jeg faktisk klarte å kjevle de utover uten problemer med litt mel på benken 

Lag en eller to pølser og del opp i emner i passe store biter, ta et og et emne å kjevl ut med litt mel til en runding, ha i fyll og kylling, brett  deigen over slik at det blir en halvmåne. Legg de på brette og bruk en gaffel til å klemme de sammen på sidene slik at fylle ikke renner ut. La pirogene heve under plast i rundt 20 minutter til på et lunt sted. Steik på  225 g i rundt 15 minutter.

Fyll: 

1 ekte mozzarella av bøffelmelk

10 små tomater, men man kan bruke en vanlig tomat

1/2 ss olje

10 oliven

salt

pepper

Kyllingkjøtt ferdig steikt

Egg å pensle med

Ta osten ut av vannet den ligger i en skål, bruk en gaffel å dele den litt, del tomaten og kyllingen i biter og ha de sammen med osten, ha på olje og litt godt med  pepper og salt.

 

 

 

 

                                                                                                                                                    Delt deigen i passe store emner

 

 

 

Kjevl ut til en runding

         Ha på fyllet 

      Brett de over fyllet og bruk en gaffel å klemme de sammen. Pensle med egg før steiking.

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randisto

#piroger #Lunsj # lunch #Hjemmelaget #matfrabunnen “glutenfri #melkefri #middag #middagstips #kjapp #enkel #god #sunt #godt #Enkelt #raskt #glutenfri #laktosefri

4 kommentarer

4 thoughts on “Piroger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *