Det er ikke så ofte jeg har laks, for jeg er mer glad i ørret, men jeg fikk denne på 1/2 pris og da var saken grei. Når man panerer den, så synes jeg at den blir bedre. Det ble Sandefjordsmør til, og jeg bare elsker den smaken. Så alt i alt, ble det et herremåltid.
Panert fisk
Beregn 1- 2 laksefileter eller ørret pr. pers. For min del er det nok med en.
1 egg
Godt med salt Ca. 1 ts
Pepper
Paneringsmel (glutenfritt for min del)
Olje til steiking
Ta skinnet av fisken om det er på. Pisk et egg sammen i en skål, og ha i salt og pepper, og bland det godt. Ha paneringsmel på et fat eller i en brødpose(eller lignede), dypp fisken først i egget, og så i paneringsmelet, gjenta en gang til. Har man air fryer, må man gjerne bruke den, men det har ikke jeg så jeg steikte den i ovnen sammen med potetene. Ha olje i en ildfast form og sett fisken i ovnen på 200 grader, i rundt 20 minutter eller til fisken er ferdig.
Ovnsteikte poteter
Bruk små poteter, beregn rundt 4-5 poteter pr person
Olje
Salt
Ha potetene i en ildfast form å ha på olje og godt med salt, steik øverst i ovnen sammen med laksen. Muligens må det stå litt lenger en 20 minutter, er det harde når du stikker en kniv i det, da må det få stå en stund til.
Sandefjordsmør finner du oppskrift på HER
Grønnsaker:
Jeg hadde asparges Som jeg surret i litt smør. sammen med brokkolien.
Raspet gulrot og lime. Men man velger helt selv hva man har til.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#panertfisk #panertlaks #ørret #laks #sandefjordsnmør #ovnsteiktepoteter #saus #uten #melk #gluten #Til #fisk #middag #middagstips #morsmiddag #Ovnsteiktepoteter #matfrabunnen #hjemmelaget #glutefri #melkefri #festmat
Så kjempegodt ut ja 😍
Ønsker deg en kjempefin søndagskveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Tusen takk 😍