Den siste tiden har jeg sett flere som har hatt nykål til middagen, å helledussen så lyst jeg har hatt på det. Endelig rotet jeg meg til å kjøpe det, og det er så godt at jeg kunne ha spist det uten fisken. Lodderogn er ikke noe jeg bruker mye av, men det er en fin avveksling i maten, og her passet den perfekt inn.
Til 2 personer:
Beregn 1-2 stykker filet av ørret eller laks
Salt
—
Saus:
Til ca. 2 personer
1 1/2 dl fløte eller alternativ melkefri fløte som jeg brukte
75 g smør . Tåler man dårlig melken i smøret kan man klarne smøret, da er det kun fett, og de fleste tåler det mye bedre. Ellers bruker man melkefri margarin
Ca. 1 ss sitron eller lime(jeg synes lime er bedre en sitron, så jeg bruker det)
Ca. 2 ss lodderogn(her er det rom for slingringsrom, så smak deg frem, og gjør gjerne slik jeg gjorde. Ta litt i og litt ved siden av)
Salt
Pepper
Friske urter om du har, jeg brukte gressløk og dill
Kok opp fløte/fløteerstatning og la det få koke inn litt i rundt 5-10 minutter. Del smøret opp i biter og ha i en og en bit i fløten og pisk det godt inn, ikke la den koke. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Smak så til med Sitron/lime, lodderogn salt og pepper. Finhakk urten og ha den i.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#tradisjonmat #saus #Tradisjon #steikt #fisk #ørret #laks #sjømat #syrligsaus #syrligsausmedlodderogn #lodderogn #Nykål #tradisjonsmat #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #søndagsmiddag #Middag #morsmiddag #allergi Hjemmelaget #matfrabunnen
Det ser nydelig ut:)
Tusen takk snille deg
Tusen takk. Det var kjempegodt!
Nam, nam
Ser virkelig supergodt ut 
Ønsker deg en superfin onsdag

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Tusen takk snille deg
, og takk i like så
Deilig sommermat
God sommer til deg <3
Veldig. Tusen takk og det samme til deg Anne
Nam, nam, du vet å friste oss!
Er det som er meningen vet du