Laila en god venninne av meg har lært meg å like gresskar, og det er faktisk enkelt å like. Den har en fin rundt smak, som verken stikker seg ut i ene eller andre retningen, bare rundt å fin smak. Jeg skal ha minst en veganrett i uken, og da er jo denne suppen helt topp. Det er en billig og veldig god vegansuppe, som som også kan også brukes i et lavkarbokosthold.
Til 2 personer
1/2 gresskar gjerne Butternut
Olje til steiking
1 løk
3-4 hvitløksfedd
ca. 2 cm raspet fersk ingefær
5 dl kokosmelk
2 grønnsaksbuljongterninger eller man kan bruke kyllingbuljong om man ikke trenger den vegan. (husk at noen buljongsorter inneholder gluten)
Ca. 1 ss sambal oelek (smak deg frem, spå det ikke blir for sterkt om du ikke er så vant med chili)
Saft av en god båt med lime
Jeg får ikke tak i gresskarfrø, så jeg ristet litt pinjekjerner å hadde på, og litt urter. Det hadde nok passet godt med koriander, men det hadde jeg ikke.
Rens og del løk, hvitløk og ingefær å surr i olje i olje. Rens gresskaret og del de i biter, ha kokosmelk, buljong, sambal oelek og gresskar i pannen og la det koke til gresskaret er mykt.
Bruk stavmikser å lage en jevn suppe, smak til med sambal oelek og limesaft
. Server gjerne med ristede gresskarkjerner eller pinjekjerner. Er suppen for tykk så har man i litt vann.
Del gjerne med venner og kjente.
#vegan #vegetar #vegangresskarsuppe #gresskarsuppe #Melkefri #glutenfri #Middag #middagstips #matfrabunnen #Hjemmelaget #lavkarbo Enkel #smakfull #billig