Lasagne enklere å lage en Toro sin ;-)

Categories Blogg, I ovnen, Retter med kjøttdeig

Denne lasagnen er utrolig enkel og rask å lage,  er glutenfri og laktosefri og for ikke å snakke om utrolig mye bedre. Når Toro kan  blande to sausen i et, kan jeg også! Om man ikke trenger glutenfritt og laktosefri kan man selvsakt bruke vanlige lasagneplater og mel.

Synes du det ser enkelt ut å lage den?

Ble du inspirert til å prøve å lage den?

Til 4 personer

Ca. 400 g/ en pakke karbonadedeig eller kjøttdeig

1 løk

2-3 hvitløksfedd (Man kan ha både mer eller mindre, eller kuttes ut hvitløk etter ønske)

Ca. 1 ts pepper

3 ts oregano

3 ts spisskummen

1 ts røyt paprika (kan selvsakt bruke vanlig paprike eller det krydderet du ønsker, jeg har bare fått helt dilla på det)

2 ts basilikum

Bruk de krydderne du ønsker, men disser passer godt til.

Salt

Rens og findel hvitløk og løk, steik de lett før du har på kjøttdeigen og steiker alt sammen til den er gylden brun.

Ca. 9-10 glutenfrie lasagne plater  Tåler du gluten bruker du selvsakt vanlige.

Sausen:

2 pakker/bokser med knuste tomater

Ca. 2 dl vann å skylle ut av begge tomatboksene  og  som has i sausen

2 dl laktosefri fløte (bruk gjerne vanlig fløte eller melk om du tåler det)

2  buljongterning (sjekk at de er glutenfri)

1/2 ss johannekjernemel eller annet glutenfritt mel (Maizena kan man ikke bruke i denne retten siden maizena ikke  holder seg ikke tykt over lengre tids varmebehandling) (bruker du hvetemel 1 1/2 ss)

1/2 parmesanost eller den osten man ønsker (Ha litt igjen så du kan ha opp på lasagnen)

Fremgangsmåte:

Ha knuste tomater, vann, fløte, buljong, krydder, salt og mel i en panne og la det koke opp under omrøring.  Når sausen er kokt opp smaker man om man ønsker mer salt eller krydder. Jeg  bruker å ha ost i sausen, men i dag valgte jeg droppe den men det er klart det gir ekstra smak med mye ost i. Rasp osten og ha den i sausen, la litt være igjen så du kan ha opp på lasagen på slutten av steiketiden. Ha kjøtt/karbonadedeigen i sausen og bland godt sammen.

Ha en ildfast for med høye kanter, ha en øse med sauseblandingen, og legg på lasagneplatene, gjenta til det ikke er mer saus. Sørg for at siste øsen deker de siste platene.

Sett lasagnen mitt i ovnen på 210 grader, den trenger mellom 45 til 60 minutter. På slutten av steiketiden har man på litt ost på toppen.

#middag #middagstips #enkelt #godt #sunt # Lasagne # Kjapp #hjemmelaget #oppskrift #Glutenfri #laktosefri #Blogg #mat #matblogg #bloggtoppen #mors #middag #morsmiddag #kvamme #Gard #Kvammegard

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *