Kylling med Maurisk inspirert salat og pitabrød

Categories Kyllingretter

Middagen i dag fant jeg inspirasjon fra Jamie Oliver, for helt som han ble det ikke, for jeg har jo ikke alt mulig i kjøleskapet. Og det trenger man heller ikke ha, man bytter ut det som ikke passer oss.

Beregn 2 overlår eller 1 kyllingfilet pr. person Jeg bruker nesten alltid overlår av kylling, den blir saftigere en filet, og er billigere.

Olje

Salt

Pepper

Eller det krydderne du liker.

Kyllingen steikte  i airfryeren i nesten 30 minutter på 180 grader, siden den ikke var helt tint, jeg hadde olje og salt og pepper på.  Men kyllingen kan også steikes  på pannen med smør, som vi alltid gjorde før airfryern inntok kjøkkenene . Skal man lage til mange, kan det lønne seg å ha de i steikeovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Mauriskinspirert salat

1/2 appelsin

1 gulrot

2 reddiker

4 jordbær (Det var et innfall siden jeg hadde i kjøleskapet. så det må du ikke ha)

Sesamfrø

Dressing:

1/2 ss Tahin

2 ss olivenolje

1 ss rødvinseddik

Salt

Pepper

Rens og del alle ingrediensene og fordel de i en skål eller på et fat. Bland dressingen, da har man Tahin, olje og rødvinseddik i en skål og blander godt sammen, så smaker man til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og strø på sesamfrø.

Pitabrødet delte jeg i to og varmet i brødristeren.

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#utenmelkeprodukter #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #enkelogkjappmiddag #lettålage #under20minutter #Hjemmelaget #mat fra bunnen av #Maurisksalat #maurisk #salat #kylling

5 kommentarer

5 thoughts on “Kylling med Maurisk inspirert salat og pitabrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *