Last Updated:

Kalkunfilet med waldorfsalat

Categories Blogg, Kalkun

Kalkun med Waldorfsalat er en gammel tradisjonsrik måte å servere den på. Heldigvis er det lett å kjøpe et stykke kalkun, så man ikke må kjøpe en hel kalkun lenger. Tradisjonell Waldorfsalat har jeg ikke laget på utrolig mange år, man har gjerne brukt en lignede salat

Jeg kjøpte kalkunfilet som bare var å ha i steikeovnen å følle fremgangsmåten på anvisingen.

Denne må du bare lage mye av, for man gleder seg til å spise restene seinere.

Til 4 personer:
2 epler
To stenger stangselleri eller to skiver sellerirot(sellerirot bør få kokes om du bruker den)
Ca. 300-500 g druer, gjerne halvparten blå og grønne
Valnøtter etter ønske
Rundt 1/2 sitron/lime
Ca. 1/2 pakke majones
Ca. 3 dl fløte (laktosefri om du trenger det) Man kan også kutte ut fløten for i mange oppskrifter er det kun majones. Eller man kan bruke alternativ piskefløte om man ikke kan bruke melkeprodukter.

Vask eplene, sellerien, og druene, siden jeg brukte sellerirot delte jeg den i små biter å kokte den litt først, og avkjøler den. Pisk fløten og bland den med majonesen, og ha i oppskårede biter av fukt og grønnsaker og mesteparten av valnøttene, press sitron/lime og ha i litt og litt, bland alt forsiktig sammen til du synes salaten er passe frisk for deg. Pynt salaten med valnøtter og druer.

#Salat Waldorfsalat #fruktsalat #Kalkun #fugl #middag #middagstips #Morsmiddag #mors #middag #Glutenfri #Laktosefri #Godt #festmat #koldtbord #blogg #bloggtopp #matblogg #oppskrift #Mat #fra #bunnen #hjemmelaget #kalkun #julemiddag #nyttårsmiddag #Festmat #tradisjonsmat

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *