Last Updated:

Hjemmelaget saftig burger

Categories Blogg, Retter med kjøttdeig

Å lage burger er super enkelt, det som tar lengst tid er å gjennomsteike de. De finnes like mange måter å lage burgere på som vi er folk, så her kommer en variant.  Jeg ble litt inspirer av matkontrollen på tv 2 i går som testet frosne ferdigburgere. Og der fikk jeg et knakkende godt tips til dressing til, den finner du HER.

Ingredienser man kan bruke i en burger

Til tre burgere:

300 g (100 g deig per burger) Karbonadedeig er å foretrekke siden den har mest kjøtt, men man kan også bruke kjøttdeig

1/2 liten løk

1 fedd hvitløk

1 egg (tåler man ikke egg, bruker man litt vann, og 1 ts eller 2 med potetmel, da henger de fint sammen)

1/2 chili uten frø (kan selvsagt sløyfes

1 ts spisskummen (kan sløyfes)

Røykt paprikapulver (kan selvsagt også sløyfes, bruk de krydderne du har og liker)

Pepper helst nykvernet

Ca. 1/2 ts salt

For å si det enkelt er det noe du ikke liker eller tåler ta det bort og bruk noe du liker og tåler 🙂 Burgere har ingen grense for tillaging. Du finner fler burgere under katogorien Retter av kjøttdeig

Rens og finhakk løk, hvitløk og chili, ha de i en skål sammen med deigen. Ha i egg og resten av krydder og salt, bland med en sleiv eller med nyvaskede hender. Form burgerne og brun de på god varme til de er brun på begge sider, skru varmen godt ned. Vend med jevne mellomrom. Burgerne er ferdig på 7-10 minutter alt etter tykkelse og størrelse.

Vanligvis har man hamburgerbrød på burgerne, men for det første hadde jeg rester av rotmos som måtte spises opp, og for å være ærlig glutenfritt burgerbrød smaker ikke godt, og det hjelper ikke at de koster ene armen og foten.  Så da ble den slik her i dag, men bruk hamburgerbrød eller annet brød om du ønsker det.

Jeg lagde en deilig dressing til, og hadde salat og tomater til.

#Burger #hjemmelaget #middag #middagstips #Morsmiddag #oppskrift #glutenfri #melkefri #laktosefri #mors #middag #nrk.mat

6 kommentarer

6 thoughts on “Hjemmelaget saftig burger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *