Gulasj er en helt fantastisk smaksbombe av en suppe, uten at den er sterk. Har man anledning å bruke oksekjøtt med bein, bør man bruke det, da blir det enda bedre og mer smak. Man kan godt lage rikelig å fryse ned å ha til en dag man har det travelt, eller ikke orker å lage mat! Jeg har laget gulasj supep med forekjøtt også, og det var barer nydelig det også HER, eller med kjøttdeig som du finner HER

 

1 kg oksekjøtt helst med bein og fett, men det finnes nesten ikke å oppdrive lenger, så jeg brukte mørbrant som jeg hadde i fryseren.

1 liter kraft om du har, jeg brukte 1 liter vann og 3 ss buljong

1 1/2 løk

3 fedd hvitløk

1 glass tomatpurre

3- 4 store poteter

3 store gulerøtter

1 rød paprika

1 purreløk

3-4 kvaster fersk oregano (du kan selvsakt også bruke tørket om du ikke har fersk 1-2 ts)

1 ts karve

1 1/2 ts røykt paprikapulver eller vanlig(den røykte setter et ekstra god spiss på maten)

Salt

Pepper

Steik kjøttet så det får en fin brunfarge, dette gir ekstra god smak, husk å steik ut av pannen med litt av vannet.

Grovdel løken og hvitløken gi gjerne disse også en omgang på steikepannen. Ha kjøtt løk, vann, buljong, tomatpurre og krydder i en panne og sett det på kok. La kjøttet koke i en 1/2 times tid(men det kommer ant på hvilke kjøtt man bruker, for hvor lang tid det tar å få det mørt), så renser og deler man potetene og gulerøttene i treniner, og har de i suppen. På slutten av koketiden når kjøttet er mørt fisker man opp kjøttet så man får tatt bort bein osv. og delt de i biter. Rensk og del purreløken og paprikaen og ha de i suppen. Smak om suppen trenger mer salt, buljong eller krydder. Har  suppen blitt for tykk tar man i litt mer Kraft/vann.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Gulasj #suppe #godt #enkelt #Glutenfritt #melkefritt #Mat #fra #bunnen #hjemmelaget #middag #middagstips #morsmiddag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *