Last Updated:

GULASJ MED LAMMEKJØTT

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter, Supper

Lame sesongen er endelig her, og jeg bare elsker lammekjøtt. Nå er ikke gulasj tradisjonelt laget av lammekjøtt, men av oksekjøtt, men liker du lammekjøtt så prøv, det er noe av det beste jeg har smakt. Vi rullet bort i sofaen etter dette måltidet!

1 kg fårikålkjøtt eller annet kjøtt som trenger noen timer koking. Det er en fordel å ha bein på kjøttet, det gir ekstra god smak.

1 liter kraft om du har, jeg brukte 1 liter vann og 3 ss buljong

1 1/2 løk

3 fedd hvitløk

1 glass tomatpurre

3- 4 store poteter

3 store gulerøtter

1 rød paprika (den glemte jeg å ha i)

1 purreløk

3-4 kvaster fersk oregano (du kan selvsagt også bruke tørket om du ikke har fersk 1-2 ts)

1 ts karve

1 1/2 ts røykt paprikapulver eller vanlig(den røykte setter et ekstra god spiss på maten)

Salt

Pepper

Steik kjøttet så det får en fin brunfarge, dette gir ekstra god smak, husk å steik ut av pannen med litt av vannet.

Grov del løken og hvitløken gi gjerne disse også en omgang på steikepannen først. Ha kjøtt løk, vann, buljong, tomatpuré og krydder i en panne og sett det på kok. La kjøttet koke i en times tid, så renser og deler man potetene og gulerøttene i treninger, og har det i suppen. På slutten av koketiden når kjøttet er mørt, fisker man opp kjøttet så man får tatt bort bein osv. og delt de i biter. Rensk og del purreløken og paprikaen og ha de i suppen. Smak om suppen trenger mer salt, buljong eller krydder. Har  suppen blitt for tykk tar man i litt mer vann.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#gulasj #suppe  #gulasjsuppe #gulasjsuppemedlammekjøtt#lammekjøtt #godt #sunt #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #glutenfritt #melkefritt #laktosefri #blogg #matblogg #hjemmelaget #matfrabunnen #Herlgemat #festmat #Klubbmat

2 kommentarer

2 thoughts on “GULASJ MED LAMMEKJØTT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *