da jeg lagde den sviskekaken/Islandskaken, begynt jeg å tenke på sviskegrøt, og siden har den vandret hvileløst rundt i hode mitt. Slik at hode mitt får litt fred, bestemte jeg meg for å bare få den laget. Det er den enkleste desserten man kan lage, den er billig og veldig god.
1 pakke med svisker
Ca. 1/2 dl sukker (jeg brukte 2 ss sukker, men jeg spiser så lite søtt at jeg syntes den nesten var søt nok bare med sviskene)
7 dl vann
1.5 ss potetmel Pluss litt kaldt vann å røre det ut med
Ekte vanilje kan man ha i om man ønsker det, men er ikke et møst. Jeg hadde 1/2 ts i.
Sett sviskene på kok med vann, og la de koke i rundt 20 minutter, ha i sukker og eventuelt vanilje etter smak. Bland potetmelet ut i litt vann, og hele de i sviskegrøten i en stråle, og rør godt hele tiden. Blir grøten for tykk, har man i litt mer vann, blir den for tynn, blander man litt mer potetmel og vann og gjentar prosessen. Men husk at den blir tykkere når den blir kald.
Server med fløte/fløteerstatning som jeg bruker, og eventuelt sukker.
Del gjerne med venner og kjente.
#Sviskegrøt “sviskekompott #tradisjonsmat #dessert #Norsktradisjonsmat #Hjemmelaget #matfrabunnen #motsmiddag
Herlig, dette har jeg spist mye av hjemme. Mamma var flink til å lage mat og vi hadde dessert ofte. Veldig godt!
Så kjekt, tror de fleste “litt voksne ” kjenner denne godt