Glutenfrie grove rundstykker

Disse var saftig og gode dagen etter også, det er et positivt tegn :-D. Man kan blande hvilke frø man bare vill i rundstykkene

3 dl glutenfrie havregryn

1 ss profiber eller fiberhusk

1 dl gresskarkjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

5 dl Toro grovt mel

1 pakke gjær

1 ts salt

6 dl lunket vann

1/2 dl olje

Ha alt det tørre i utenom melet, og vann olje og salt i en bakebolle og rør det sammen, og la det få stå å svelle i minst 15 minutter.

Så har man i resten av melet og rører med sleiv eller kjøkkenmaskin alt godt sammen. Lag til et brett med bakepapir, en liten skål med olje til å forme rundstykkene med.

Deigen er klissete derfor har man reine hender med olje på og dytter de runde på samme måte man lager kjøttekaker. Hev rundstykkene på et lunt sted med et kjøkkenhåndkle over seg, la de stå til du ser at de har hevet seg.

Forvarm ovnen på 210 grader (ovner er stor forskjell på så det er mulig din ovn trenger lavere temperatur), sett rundstykkene midt i ovnen og steik de i rundt 10-15 minutter. Er man usikker på om de er steikt, kan man dunke lett på dem og er det en litt hul har  lyd er de ferdige.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg