Last Updated:

Fiskegryte med torsk og reker

Categories Fiskeretter

Da jeg var i Trondheim lagde jeg en fiskegryte, siden det var ønske.

 

Til 4 personer:

700 g torsk eller annen fisk (fryst uten skinn og ben er helt fint)

Ca. 1 kg upillede reker eller ferdig pillede da blir det rundt halvparten (man kan bruke så mye eller lite reker man ønsker, eller kutte helt ut)

1 stor løk

1/2 chili

1 god bit ingefær 2-3 cm

2 hvitløksfedd

1 purreløk

Smør eller olje til surring

2 store gulrøtter

1 gul paprika

1 brokkoli

1 pakke sukkererter

2 bokser kokosmelk

2 ts gurkemeie

1/2 dl soyasaus (glutenfri for min del)

1 ss vanlig karri 1/2 ss eplesidereddik eller litt sitronsaft

Salt

Pepper

1 1/2 ss maizena

Rens og del løk, hvitløk chili og ingefær, og surr i pannen med smør eller olje. Rens og del det andre grønnsakene og ha alle utenom brokkoli og sukkererter i pannen,ha på kokosmelk og krydder og kok opp. Ha i soyasaus og eddik. Ta av litt av gryten og ha det i en skål så det blir kaldt, så kan du blande ut maizenaen i det, ha den så i gryten og gi den et oppkok under omrøring.  Rens rekene og ha det i en skål ved siden av, det er mange fordeler med å ta det i rett på maten, da blir det ikke seige, og man kan varme gryten opp igjen uten at den blir dårlig siden reker blir lett bedervet.

Ha så i fiskestykker og la den få stå i rundt 5 minutter å trekke, smak til gryten med eventuelt mer krydder og salt etter smak.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

 

#Sommermat #billigmiddag #enkelmiddag #Sunnogbilligmiddag  #middag #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabiunnen#Middagstips #glutenfritt #melkefritt #Utenmelk #utengluten #middagstips #fiskegryte #fiskegrytemedkarri

6 kommentarer

6 thoughts on “Fiskegryte med torsk og reker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *