Da jeg var i Trondheim lagde jeg en fiskegryte, siden det var ønske.
Til 4 personer:
700 g torsk eller annen fisk (fryst uten skinn og ben er helt fint)
Ca. 1 kg upillede reker eller ferdig pillede da blir det rundt halvparten (man kan bruke så mye eller lite reker man ønsker, eller kutte helt ut)
1 stor løk
1/2 chili
1 god bit ingefær 2-3 cm
2 hvitløksfedd
1 purreløk
Smør eller olje til surring
2 store gulrøtter
1 gul paprika
1 brokkoli
1 pakke sukkererter
2 bokser kokosmelk
2 ts gurkemeie
1/2 dl soyasaus (glutenfri for min del)
1 ss vanlig karri 1/2 ss eplesidereddik eller litt sitronsaft
Salt
Pepper
1 1/2 ss maizena
Rens og del løk, hvitløk chili og ingefær, og surr i pannen med smør eller olje. Rens og del det andre grønnsakene og ha alle utenom brokkoli og sukkererter i pannen,ha på kokosmelk og krydder og kok opp. Ha i soyasaus og eddik. Ta av litt av gryten og ha det i en skål så det blir kaldt, så kan du blande ut maizenaen i det, ha den så i gryten og gi den et oppkok under omrøring. Rens rekene og ha det i en skål ved siden av, det er mange fordeler med å ta det i rett på maten, da blir det ikke seige, og man kan varme gryten opp igjen uten at den blir dårlig siden reker blir lett bedervet.
Ha så i fiskestykker og la den få stå i rundt 5 minutter å trekke, smak til gryten med eventuelt mer krydder og salt etter smak.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Sommermat #billigmiddag #enkelmiddag #Sunnogbilligmiddag #middag #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabiunnen#Middagstips #glutenfritt #melkefritt #Utenmelk #utengluten #middagstips #fiskegryte #fiskegrytemedkarri
ser kjempegodt ut
Tusen takk
Nam, nam dette så virkelig godt ut! Heldige de som fikk dette servert av flotte, snille deg
Tusen takk som sier det da,
Dette så jo alldeles nydelig ut
Kjenner vann i munnen min.
Ønsker deg en superduper kveld videre

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Så kjekt, tusen takk