Bønnegryte med sopp og beter

Categories Blogg, Vegetar mat

Du snakker meg om svimehode, jeg skulle ha brune bønner til middag, men kunne ikke finne de brune bønnene i fryseren. Og det var gjerne ikke så rart, for de var fortsatt ikke lagt i vann å kokt 😂. Da er det som min mor brukte å si, det er bedre å være rævalaus en råalaus,  så da ble det tomatbønner i stede for brune bønner. Og det var ikke dumt, for det ble skikkelig godt. Det er utrolig enkelt å lage, den er veldig mettende, billig og ikke minst sunn mat. De polka betene er bare så utrolig herlige, jeg blir virkelig glad av å bruke de i maten.

I denne middagen savnet jeg verken kjøtt eller fisk, men ønsker du å ha de i så er det bare å kjøre på 😄.

Til 2 personer.

1 løk

2 hvitløksfedd

Rundt 4-5 store sopp gjerne champignon

Smør eller olje til steiking

2 beter

1 boks tomatbønner, pluss litt vann(rundt 1 dl) som man skyller ut av boksen med.

ca. 1 ss soyasaus (bruk glutenfri om du ikke tåler gluten som meg)

Pepper

Eventuelt salt

Ønsker du brød til, så ville hvitløksbrød vært perfekt her ☺️

Rens og del løk, hvitløk og alle grønnsakene, ha smør eller olje i en kjele og ha alt i. La det få surre noen minutter, ha på tomatbønnene, vann, soyas og pepper. Betene tar litt tid før de er ferdig kokt, så alt må stå i rundt 10-15 minutter å kose seg til betene er møre.

#vegetar #vegansk #Bønner #i #tomatsaus #Bønner #Beter #sopp #rotgrønnsaker  #Middag #matlei  #enkelt #godt #uten #melk # #gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi t #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *