En enkel og god saus som passer godt til and og kylling.
Saften av 2 1/2 appelsin Det vil variere hvor mye saft man får ut av en appelsin, så det kan være at du kan trenge litt mer.
1 ss sukker
1 ss honning
Kraften av andebrystet og avkok etter steikepannen
1 beger med fond dette er så god mat at til denne sausen ville jeg spandert på meg fond, men har man ikke kan man bruke litt buljong.
Salt
Pepper
1/2 ss maizena
Frisk persille (Kan sløyfes)
Press saften av appelsinene og ha de i pannen sammen med fond/buljong, sukker og honning, og sett det på kok. Når man har stekt andebrystet har man litt vann på stekepannen og koke ut kraften, og har det i pannen. Når anden er ferdig steikt har man også den kraften fra den ildfaste formen i sausen. Da kan du smake til med salt og pepper, og mer appelsin om du synes den smaker for lite appelsin. Ha litt appelsinjus i en skål og bland ut maizenan i, og hell blandingen i sausen, gi den et oppkok under omrøring. Vil du ha i litt frisk persille hakker du den lett og har den i sausen helt til slutt.
Jeg glemte rett og slett å ta bilde av sausen.
#naturlig #melkefri #laktosefri #glutenfri #appelsinsaus #andebryst #anka #bröst #Middag #middagstips #festmat #selskapsmat #Helgemat #Mors #middag #morsmiddag #Oppskrift #mat #matblogg #saus
Dette blir sikkert godt
Sausen ble nydelig den. Jeg la sausen ut for seg selv i tilleg til at den står sammen med anden for da er det lettere å finne den igjen.