Andrea sin oppskrift på svineknoke i Crock-Pot med rotmos

Har dere sett noe så delikat? Andrea er søsteren til mine to eldste barn, og hun fikk seg Crock-pot til jul, og nå har hun sendt meg oppskrift og flotte bilder, snakk om luksus! Crock-pot hun har kan tidsinnstilles, langtidskoke, og trykkok funksjon og mye mere. Her har hun langtidskokt eller slow cooking som en gjerne sier så pent. Jeg er imponert over Andrea som lager så flott mat!

Bilde er tatt av Andrea Eikemo Rosnes

 

Porsjoner: 4-6

Ingredienser

  • 1–1 1/4 kg saltet eller røkt svineknoke
  • 1 l vann
  • ½ ts allehånde
  • 1 ss hel pepper
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 ts tørket timian

Rotmos:

  • 2 gule løk delt i 2-4 deler
  • 1 kg skrelt kålrabi i biter
  • 3-4 gulrøtter i biter
  • 5-6 poteter i biter
  • Smør
  • Salt og pepper

 

  1. Ha vann i gryten. Legg i knoken, grønnsakene og krydder.
  2. Kok på LOW i 10-12 timer, eller på HIGH i 5-7 timer. Eller til kjøttet løsner fra benet. Ikke ta av lokket de to første timene. Sjekk etter 3 timer at kjøttet er dekket med kraft, hvis ikke må du kanskje snu svineknoken underveis.
  3. Ta ut kjøttet, løken og laurbærblader -og legg det til side.
  4. Sil kraften av grønnsakene (men ta vare på den) og mos grønnsakene med en potetmoser. Bruk litt av kraften til å spe ut grønnsakene til mos, og tilsett en klatt smør, salt og pepper.
  5. Rens svineknoken for bein og fett og server den med rotmos.
    Annet tilbehør kan for eksempel være en god klatt med sennep eller tyttebær og flatbrød. Man kan også lage god saus på kraften om man ønsker det.

 

  • Sil kraften og sett den i kjøleskapet eller frys den ned. Herlig kraft som kan brukes til lapskaus, supper, gryter og sauser!
    Fotograf Andrea Eikemo Rosnes
    Fotograf Andrea Eike
    Fotograf Andrea Eikemo Rosnes
    Fotograf Andrea Eikemo Rosnes
    Fotograf Andrea Eikemo Rosnes
    Fotograf Andrea Eikemo Rosnes

4 kommentarer

Siste innlegg