Last Updated:

Andebryst med røkålsalat med appelsin og granateple

Categories And

Jeg har hat et  andebryst i fryseren en god stund, så det var på tide å bruke det. Dette kan være god og enkel julemat.

Et andebryst holder normalt til2 personer

salt

Pepper

Sett steikeovnen på 200 grader.Man kan nok bruke airfryer også, men denne gangen ville jeg gardere meg med så fantastisk god mat.  Skjær skinnet på  andebrystet i ruter, ha smør eller olje på en steikepanne og steik brystet med skinnsiden ned til det er blitt brunt, så snur man det.  Så setter man brystet i ren ildfast form, pg sett i et steiketermometer, slik at det står midt i. Sett det så i en forvarmet ovn, til termometeret er ca. 60 grader, da tar man det ut, og lar det hvile i rundt 29 minutter. Skjør det så opp i biter.

Salat60 med rødkål 

1 stykke rødkål

2 appelsiner

1 mango

1/2 avokado

1 vårløk

Dressing til salaten:

1 dl saft av en av appelsinene

ca. 2 ts flytende honning

2 ss nøytral olje

Begynn gjerne å lag dressingen. Bruk ene appelsinen å press det til det er rundt 1 dl. resten skjæres opp og has i salaten. Bland så olje og honning i saften, og rør til honningen er oppløst. Rens og del alle grønnsakene, ha det i en skål, og hell dressingen over, og bland godt sammen. Salaten kan godt lages i god tid før middag.

Rotmos med poteter og sellerirot finner du HER

Saus

Andefett/kraft

1/2 dl fløte eller plantebasert fløte, som jeg brukte

1/2 ss maizena

Salt

Pepper

Litt buljong

Sukkerkulør for fargen sin skyld

Hadde i altog kokte opp under omrøring, så smakte jeg til med salt, pepper og buljong.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *