Gryten ble knallgod og veldig enkel å lage.
Til 4 personer:
1 pakke karbonadedeig/kjøttdeig
2 dl ukokt ris som koses etter pakkens anvisning
1 løk
1 paprika
1 boks knuste tomater
ca. 2 dl vann som man skyller ut av tomatboksen med
1 1/2 ss maizena
1/2 boks(2 dl) kokosmelk eller man kan bruke fløte/melk eller det som passer deg
1 boks maikorn
1 boks brekkbønner eller andre bønner man ønsker å bruke
1/2 ss buljong eller 1 terning (sjekk at den ikke inneholder gluten om man skal ungå det)
2 ts spisskumen
2 ts paprikapulver
3 ts oregano
Chili etter ønske, kan kuttes ut
Salt
Pepper
Sett risen på kok. Rens løken og paprikaen og steik på pannen sammen med kjøttdeig/karbonadedeigen, ha på krydder.
Ha de knuste tomatene i en panne skyll ut av boksen,, og hell det i pannen, har du stavmikser bruker du den å finhakke tomatene slik at de er helt glatt. Ha i maizena og buljong å kok opp under omrøring. Ha i den steikte deigen, brekkbønner, maiskorn og kokosmelk/fløte/melk og gi alt et oppkok. Ha i risen og smak om du ønsker mer krydder. det er noen knuste tomater som er veldig syrlig, da kan det være lurt å ha i en ts eller to med sukker for å få en fin balanse i maten.
Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt 😊
Del gjerne med venner og kjente.
#Amerikanskgryte #hjemmelaget #kjøttdeig #karbonadedeig #glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #middag #middagstils #morsmiddag #godt #enkelt #sunt #blogg #matblogg #kjapt #Hverdagsmat