I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en oppskrift fra kokeboken ‘Fra boller til burritos’, og så har jeg forenklet den litt.
4 personer
400 g fisk etter ønske (jeg brukte frossen torskefilet)
Litt pillede reker om man har, men det er ikke nødvendig
2-3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 paprika
½ purreløk eller annen løk
2 stilker med stangselleri
2 ss tomatpuré
1 fiskebuljong
1-2 ts timian
Ca. 1 ss finklipt dill (man kan bruke tørket dill og persille, om man ikke har fersk)
Ca. 1 ss persille
4 dl vann
Ca. 1 ts salt
Ca. ½ ts pepper
Rens og del alle grønnsakene i forholdsvis små biter. Ha olje i en panne og la den bli varm før man har i grønnsakene og lar de surre noen minutter. Ha så i vann, tomatpuré, buljong, hakket (eller tørket) persille og dill. La det hele få koke i rundt 5 minutter, før man tar i fisk delt i biter og smaker til med salt og pepper. Når fisken er ferdig, er gryten ferdig (ca. 5 minutter til). Server gjerne med poteter eller det tilbehøret man ønsker.
Denne så deilig ut..
Kanskje jeg må teste ut den en dag
Den gryten skal jeg prøve en dag. Men nå har vi spist kremet fiskesuppe i 2 dager så det blir nok litt kjøtt de neste dagene regner jeg med. Kanskje jeg finner noe spennende på dine sider…:-)
Ha en fin kveld!
Det forstår jeg, variasjon er viktig
Lammekoteletter i ovnen eller svinaktig godt er to veldig forskjellige, men veldig gode retter begge to.
Ha en strålende fin fredag og helg
Kjekt med fisk på en ny måte

Masse lykke til og en herrlig helg til deg