// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>
Denne fylte kjøttpuddingen er det en av kursdeltagerne mine som har laget, ser den ikke lekker ut?
4-6 personer
2 pakker kjøttdeig/karbonadedeig (800g)
4 ts salt
1 ½ ts pepper
4 ts provencekrydder
2-3 ss vann
Ha alt i en skål og bland alt godt sammen. Så skjærer man opp fyllet.
Forslag til grønnsaksfyll:
2 gulrøtter
1 stilk stangselleri
1 løk
½ chili
Rens og del grønnsakene i forholdsvis små biter.
Ha så kjøtt/karbonadedeigen på et vått bakepapir og smør den utover som når en lager skillingsboller. Spre de finkuttede grønnsakene jevnt utover og rull det sammen. Det kan være lettere om en holder i enden på bakepapiret og letter det litt opp. Synes du dette blir for mye styr, så tar du først halvparten av deigen i en smurt form og tar på grønnsakene og så tar du resten av deigen opp på det igjen. Eller man blander alle grønnsaken i deigen. En kan enten bare sette den inn i steikeovnen eller ha den i en form først (eventuelt kan en steike den på steikepannen).
Stei på ca. 200 g (litt alt etter som hvor sterk ovnen er) mitt i ovenen mellom 30-45 minutter 🙂
Slik skal den se ut når man har på grønnsakene
Tomatsaus
½ eller mer kinahvitløk
½ løk
Smør å surre løken i
1 glass tomatpuré
Ca. 2 dl vann
Ca. 2ss soyafløte eller melk (kan sløyfes)
2 ss maizenamel
1 buljongterning
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts oregano
½ ts chilipepper
Rens og skjær løken I biter og surr den litt i pannen. Ta pannen til sides og ha i væsken, melet og tomatpuréen. Bruker en hvetemel, bør den koke i minimum 10 minutter, med maizena er den ferdig når den koker opp. Ha i buljong og krydder og smak til.
Server med grønnsaker/salat og eventuelt ris eller poteter etter ønske.
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
Det lages bare god mat på “matdugnaden” hos deg Randi. Byens beste kjøkken og restaurant – avgjort !!! 😉
Takk snille Arne 🙂 Ikke verst med mønsterelever…
tusen takk for de den støttene kommentaren på min blogg, hjelper veldig! 🙂