>
Snakk om å ha griseflaks, i dag ble jeg invitert på svineribbe. Og det var en utroig nydelig saftig ribbe. Så tusen takk for en nydelig god middag Arne!
Svineribbe med bare litt tilbehør ? enkelt og greit på en tursøndag!
4 porsjoner
2 kg tynnribbe eller familieribbe (disse kommer nå til dags ofte ferdig rutet opp)
3 ts salt
2 ts pepper
ca. 2 dl vann
3 – 4 epler
200 g svisker
1 pakke rødkål eller surkål
Poteter og gulrøtter
Fremgangsmåte
Gni inn ribben med salt og pepper (om ribben ikke er rutet opp må dette gjøres først.) La den ligge kjølig i ett til to døgn.
Legg ribben med svoren opp i en langpanne, bygg under ribben med en asjett eller eventuelt aluminiumsfolie.
Ha vannet i pannen
Legg aluminiumsfolie over pannen
Sett langpannen på mitterste ribbe i steikeovnen som er forvarmet til 230 grader i 45 min.
På grunn av en 3 – 4 timers fjelltur ? senkes temperaturem til 75 grader og aluminiumsfolien tas bort..
Tilbake fra fjellet settes temperaturen til 200 grader i ca 1 time. Legg oppskjærte eplebåtene og sviskene i langpannen. Kontroller stekeprosessen med termometer.
Når ribben er passe stekt settes langpannen øverst i ovnen og still inn på høyeste grillinnstilling. Overvåk ribben hele tiden slik at den ikke blir brent, men passe sprø svor. Om nødvendig kan det brukes en gassbrenner til å få sprø svor.
Bruk sjyen i langpannen som basis for sausen. Bruk gjerne litt fløte, og smak den til med ønskede krydder.
Skrell og skjæe opp epler i båter
Nydelig. Nam….
Hyggelig førjul selskap. Takk til de kjekke gjestene: Randi, Bjørg og Frank